Home Cultura Experts de Patrimoni Nacional rehabilitaran la imatge de la Mare de Déu...

Experts de Patrimoni Nacional rehabilitaran la imatge de la Mare de Déu de la Salut d’Onil entre els dies 13 i 20 d’abril

549
0
SHARE
La Mare de Déu de la Salut, patrona d'Onil.

Moltes de les poblacions de la muntanya alacantina tenen en els seus patrons i patrones alguns dels elements que més fervor susciten entre els veïns. Algunes de les talles que els representen són autèntiques obres d’art dignes de ser admirades. Però els materials dels que estan fetes -fusta en la majoria dels casos-, el pas del temps i el propi ús que es fa d’elles en processons i celebracions, provoquen que hi haja que procedir a rehabilitar-los.

És el que va a ocórrer entre els dies 13 i 20 d’abril aproximadament amb la imatge de la Mare de Déu de la Salut, patrona d’Onil. Fa uns anys, la talla ja va patir treballs per a eliminar taques de la seua cara a càrrec d’una especialista. De nou, especialistes de Patrimoni Nacional visitaran la vila de les nines durant les dates assenyalades per a torna-li a la talla, que data dels primers anys 40 del segle XX, la seua millor imatge.

Els treballs a escometre per part dels especialistes es centren en la neteja de les parts visibles de la talla, així com en la reparació d’un dels dits de la mà del Jesuset. Tasques que requereixen de la major precisió per a recuperar una imatge d’alt valor artístic. L’objectiu és que la Mare de Déu de la Salut torne a lluir amb tot el seu esplendor el proper 23 d’abril, quan es celebra el seu dia a la localitat d’Onil, donant l’inici religiós a les Festes de Moros i Cristians.

 Imatge venerada

No són pocs els fets miraculosos que se li atribuieixen a la Mare de Déu de la Salut d’Onil des de fa segles. Entre elles es troben la curació de persones o el fet d’haver acabat amb l’epidèmia medieval de pesta bubònica a la població. Fet que la va convertir en la seua patrona ifns hui en dia. Però, recentment, també existeixen testimonis de fets miraculosos, sobre tot relacionats amb persones malaltes o desvalides.