Home Alcoi Generalitat inclou La Canal d’Alcoi en l’informe que preveu orientar la reindustrialització...

Generalitat inclou La Canal d’Alcoi en l’informe que preveu orientar la reindustrialització de les Comarques Centrals Valencianes

188
0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, juntament amb la Vall d’Albaida i La Costera, congreguen el 12% de la facturació de la indústria valenciana. Generen anualment guanys per valor de més de 5.000M€ i les seues 3.100 empreses donen treball a més de 35.000 persones. La zona és, per a la Generalitat Valenciana, un dels grans pols de creació de riquesa de tota la regió. Per això, l’administració autonòmica està elaborant un informe que oriente la reindustrialització de la zona.

El document contempla, sobre tot, les superfícies susceptibles d’albergar indústries, així com les infraestructures necessàries per a abastir-les, incloent les energètiques. Entre les que es volen accelerar es troba La Canal d’Alcoi en la seua zona més elevada. Desplaçant la seua localització es preveu minimitzar les possibles afeccions al Molinar i la Font Roja, que ja van acabar tombant el projecte d’Actuació Territorial Estratègia Alcoinnova, tot i que ara existeixen informes que apunten a la seua posada en marxa.

A plenari aquest 1 de març

La proposta de realització de l’informe naix del propis regidors populars en ajuntaments de les comarques centrals valencianes. En el cas d’Alcoi, el document arriba aquest divendres 1 de març al plenari en forma de moció presentada pels conservadors. La idea del PP local és que sume l’adhesió de tots els partits de la Corporació Municipal.

La possibilitat d’ubicar indústria a la zona sud d’Alcoi en direcció Ibi va nàixer en l’anterior legislatura per part del propi Ajuntament.