Home Alcoià Facpyme lamenta que el Govern negue fons Next Generation per a revitalitzar...

Facpyme lamenta que el Govern negue fons Next Generation per a revitalitzar el comerç de la província

378
0
SHARE

La patronal del comerç entén que el suport a un sector clau per a la creació d’ocupació i la recuperació de les economies locals ha de ser prioritari a l’hora de definir on destinar les ajudes europees.

Les administracions locals i provincial estan impulsant campanyes de dinamització com el bo comercie o avançant en la digitalització del sector però fa falta també un suport explícit per part de l’Estat.

La Federació del Comerç i Pimes de la província d’Alacant (Facpyme) ha lamentat la negativa del Govern d’Espanya a donar suport al pla de la Diputació d’Alacant per a revitalitzar el comerç de la província, especialment en les zones turístiques i en xicotets municipis, a través dels fons europeus Next Generation.

Facpyme considera que s’està fent un esforç molt important des de les administracions locals i provincial, impulsant campanyes de dinamització com el bo comercie o avançant en la digitalització del sector, que ha d’anar acompanyada també per un suport explícit per part de l’Estat.

En aquest sentit, la patronal del comerç entén que projectes de suport a un sector clau per a la creació de llocs de treball i la recuperació de les economies locals, i per extensió de l’economia espanyola, han de ser prioritaris a l’hora de definir on destinar les ajudes europees.

“El comerç és un sector que genera ocupació, que fixa població i vertebra el territori, que evita el despoblament en zones rurals i que forma part de la fórmula d’èxit de la nostra oferta turística. És al costat del turisme i l’hostaleria un dels grans pilars del desenvolupament social i econòmic de la província d’Alacant”, ha assenyalat Carlos *Baño, president de Facpyme.

Així, des de la Junta Directiva de *Facpyme s’ha reclamat una major sensibilitat cap al comerç, que està suportant un augment desmesurat dels costos fixos i que necessita el suport de l’Administració en un moment clau per a dibuixar les línies d’un any que ha de ser el de la recuperació.

El comerç és el primer sector en termes d’ocupació, amb més de 136.500 treballadors a la província d’Alacant, més de 391.200 a la Comunitat Valenciana i quasi 3.274.000 en el conjunt d’Espanya.