Inici Ibi Finalitzades les obres del carrer Sant Nicolás, amb estes obres es dota...

Finalitzades les obres del carrer Sant Nicolás, amb estes obres es dota al Barri antic de 30 noves places d’aparcament

254
0
COMPARTIR

El carrer Sant Nicolás, situat en la zona superior de les Costeretes, ha finalitzat les obres que l’han portada a renovar-se íntegrament. Unes actuacions que s’integren en un dels grans projectes que el consistori està desenvolupant, des de la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Ibi, i que estan millorant en gran manera i adaptant a la normativa vigent, en matèria d’accessibilitat al mig urbà, algunes de les zones de la localitat, com en aquesta fase de “Renovació d’infraestructures hidràuliques d’aigua potable i pavimentacions en el barri San Miguel, avda d’Alcoi i c/ Sant Nicolau”, amb un pressupost de 651.790,93 €, gràcies al romanent de projectes i donades les baixes econòmiques aconseguides a les empreses adjudicatàries en 2018.
El carrer ha sigut renovat i millorat a nivell d’infraestructura hidràulica, però també ha canviat completament el seu aspecte extern amb una nova pavimentació i empedrat del carrer i les voreres; s’ha realitzat un mur de pedra en el vessant de Santa Llúcia, acord a l’estètica del Barri antic on està situat; s’han plantat arbres i zones enjardinades, que abans no hi havia, a les quals acompanyaran papereres i bancs de descans; s’ha renovat la il•luminació en tot el carrer, amb nous fanals i, finalment,i com una de les actuacions més importants és la que s’ha ampliat a més de 30 vehicles la zona de pàrquing de les Costeretes. La zona que havia de terra enfront dels habitatges del carrer Sant Nicolás ha sigut empedrada perquè puga oferir aparcament a més de 30 vehicles de la zona, un lloc que, ja de per si mateix, compta amb poques opcions d’aparcament donada la situació de les Costeretes. Pel que a més de canviar l’aspecte del carrer ofereix un nou servei als veïns de tota la zona del Barri antic, revaloritzant, d’aquesta manera, el barri.
En paraules de Santi Cózar, tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Ibi, “el resultat de les obres no ha pogut ser millor, la reurbanització del carrer Sant Nicolás ofereix una millora considerable als veïns i nous serveis a la zona de les Costeretes. El mimetisme estètic del carrer amb el barri històric s’ha aconseguit. Les converses amb els veïns han donat els seus fruits i ara aquest carrer ofereix una nova oportunitat al centre històric”.