Home Sanitat Fins a les 1.30 de la matinada i en grups de 10...

Fins a les 1.30 de la matinada i en grups de 10 persones, així poder-nos passar els valencians aquestes festes de Nadal

811
0
SHARE

La Comunitat Valenciana amplia el toc de queda a les 01.30 hores i un límit de deu familiars com a mesura extraordinària per a les dates assenyalades del Nadal. Però només seran aquests dies 24, 25 , 26 i 31 de desembre i 1 de gener, perquè la resta de dies seguiran les restriccions de mobilitat nocturna i confinament perimetral de tota la Comunitat fins al 15 de gener.

A més, Ximo Puig, president de la Generalitat ha anunciat hui en roda de premsa que s’autoritzaran els desplaçaments a altres comunitats que siguen lloc de residència habitual de familiars o persones pròximes, sempre justificant el lloc on es va i en quines condicions. Apuntant el President que les forces de seguretat estaran actuant perquè no es produïsquen accessos no permesos.

En la mateixa roda de premsa la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que aquestes mesures tenen com a base els criteris del document de resposta coordinada del ministeri de Sanitat i l’informe de la Subdirecció d’Epidemiologia del 3 de desembre, ressaltant que la Comunitat segueix en un nivell alt de risc en una part important dels departaments de salut.

Quant a les activitats a l’aire lliure, la Consellera, ha indicat que no podran superar les 150 persones, incloent participants o organitzadors, ni superar un aforament màxim del 50%.

Els mercats ambulants de Nadal i mercats de venda no sedentària mantenen el seu aforament del 50% dels llocs o en defecte d’això, per a no reduir el nombre de llocs, es posarà regular l’aforament dels visitants i reduir-lo en un 50%.

Pel que respecta a l’hostaleria, el tancament els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener serà a les 01.00, sense que es puguen acceptar comandes des de les 00.30. A més l’ocupació per taula en els establiments serà d’un màxim de 6 persones, excepte en el cas de familiars o afí, que es permetran fins a 10 persones per taula o agrupació de taules.

Sobre les celebracions de les cavalcades, només s’autoritzaran aquelles que siguen estàtiques en llocs on es puga controlar l’accés. Però es permetrà que els Reis Mags realitzen recorreguts en vehicles pels carrers de pobles i ciutats, però evitant la mobilitat de les persones.