Home Alcoi Una dona detinguda per robatori amb força a l’interior d’un habitatge a...

Una dona detinguda per robatori amb força a l’interior d’un habitatge a Alcoi

289
0
SHARE

Diferents unitats de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d’Alcoi han detingut a una persona, sent sorpresa in fraganti robant a l’interior d’un habitatge en companyia d’una altra dona, encara sense identificar, mitjançant el modus operandi de la relliscada, les quals després de tocar al timbre en repetides ocasions, van manipular la porta amb moviments bruscos fins a aconseguir obrir-la de sobte i trobant-se cara a cara amb el seu habitant, el qual eixia del bany en eixe moment. Després d’aquest cara a cara, una de les dones li hauria dit a l’amo de l’habitatge que s’havien equivocat i immediatament emprendrien la fugida.

Instants després es va localitzar i va identificar a una de les dones que coincidia plenament amb les característiques aportades pel requeridor en els voltants de l’habitatge violentat, a punt de pujar-se a un autobús pròxim, la qual sense cap documentació, i aportant als agents un domicili fals. Es trobava en actitud vigilant i de nerviosisme sent reconeguda pel perjudicat, encara que ja s’havia després de l’abric de color fosc que portava quan va entrar al domicili.

La detinguda es tracta d’una dona, de nacionalitat brasilera, de 31 anys, amb diversos antecedents policials, la qual ha passat a la disposició del jutjat d’instrucció d’Alcoi en funcions de guàrdia.
La Comissaria Provincial d’Alacant ha dissenyat un dispositiu especial de prevenció per a evitar la comissió d’aquests fets i aquells relacionats amb l’ocupació il·legal d’immobles, el qual ha permés reforçar la presència policial en les zones i franges horàries més susceptibles de cometre’s aquest tipus de fets, amb policies d’uniforme i de paisà, aconseguint descendir el nombre de delictes i ocupacions produïdes a la província d’Alacant, volent destacar que la col·laboració ciutadana és fonamental perquè la policia puga intervindre de manera immediata.

Totes aquestes accions estan basades en les instruccions dictades per la Fiscalia General de l’Estat per a unificar criteris d’actuació del Ministeri públic quant als aplanaments i usurpacions d’immobles que es produeixen i que té el seu desenvolupament en la Instrucció 2/2020 de la SES per la qual s’estableix un protocol d’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat davant l’ocupació il·legal d’immobles.