Home Alcoi Formació Professional: balanç positiu del mòdul de plàstics a la Foia i...

Formació Professional: balanç positiu del mòdul de plàstics a la Foia i aposta per les classes online a Alcoi

286
0
SHARE

Des de fa uns anys, alguns dels principals sectors productius i industrials venen alertant de la manca de mà d’obra que pateixen a les comarques de l’interior alacantí. Un problema que afecta a quasi tots els sectors, inclosos tèxtil, injeccció de plàstics o metall, entre altres. Les generacions que han ocupat aquests llocs de treball durant les darreres dècades necessiten un relleu generacional que no acaba d’arribar, encara que la situació ha canviat durant el present curs tot i la pandèmia.

Dos localitats concentren la Formació Professional (FP) a la muntanya alacantina: Alcoi i Ibi. En la segona d’elles s’ha activat aquest curs un mòdul de transformació de polímers innovador en la seua concepció. Les emprese de la Foia de Castalla -majoritàriament relacionades amb el plàstic- participen de l’elaboració dels continguts del mòdul per a obtenir la màxima qualificació dels estudiants. La pràctica totalitat dels alumnes passen la meitat del temps de formació en el centre de treball, una de les principals apostes de la Conselleria d’Educació en aquest àmbit.

Mentre, a la ciutat d’Alcoi opera des de fa 3 anys el Consell d’FP, que manté periòdicament reunions per a incentivar aquesta formació a la ciutat. La crisi sanitària ha minvat les possibilitats presencials d’aquest tipus de formació, tot i que el consell alcoià ha acordat pal·liar-ho en base a l’ús de les noves tecnologies per a dur a terme classes telemàtiques. No es detecta un perjuí substancial en la formació online dels alumnes obligada per la pandèmia, tot i que la idea és recuperar la normalitat i enllestir accions que atraguen a més joves cap a l’FP.

L’aposta per l’FP de les localitats de l’interior alacantí respòn a la necessitat d’abastir al seu teixit productiu de mà d’obra especialitzada en sectors que porten segles d’experiència a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.