Home Castalla Gastrocastalla atrau 200 participants i tracta de repensar el model culinari de...

Gastrocastalla atrau 200 participants i tracta de repensar el model culinari de dieta mediterrània

0
SHARE

La ciutat de Castalla ha convocat un esdeveniment gastronòmica que no només avalua als millors cuiners de la zona, tant professionals com amateurs. L’eix de Gastrocastalla no és altre que posar en valor els productes de la terra, enriquir la carta d’especialitats dels restaurants de la zona i, sobre tot, fer-ho complint els paràmetres que estableixen les 5S que avalua i premia la UMH.

Un dels principals tresors que alberga la zona del Llevant espanyol són els productes culinaris que composen la seua oferta gastronòmica, cada vegada més important, com es va poder comprovar amb la promoció feta a Fitur. La immensa majoria dels elements per a la cuina utilitzats als fogons de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla formen part de la arxiconeguda dieta mediterrània, la que experts de tot el món situen com la millor i més saludable que existeix. Aquest dilluns, Castalla ha volgut encara donar una volta més a la qualitat culinària de la zona.

Ho ha fet convocant la primera edició del concurs gastronòmic Gastrocastalla, al que s’han inscrit al voltant de 200 participants, alguns d’ells professionals del sector i altres estudiants d’arts culinàries. Davant d’ells, un jurat que ha avaluat diferents plats, com entrants, plats principals i postres, i que ha inclòs a cuiners de la talla de Mª José San Romàn, amb una estrela Michelin. L’esdeveniment, a més, suposa una al·licient per a que els restauradors de les comarques i de tota la província reinventen els seus plats sota criteris com les 5S, tendència del sector.

El concepte novador que aquest certamen ha posat sobra la taula és l’ús dels elements culinaris que es pretenen posar en valor. És temps, afirmen els especialistes, de millorar la cuina mediterrània posant per davant la qualitat, i no la quantitat dels aliments ni els seu tractament. Es recerca allò natural, amb productes inclús cultivats pels propis restauradors, i destacant aquells elements que fan de la cuina mediterrània un plaer per al tast. Els guanyadors, a més, han obtingut els segells de qualitat saludable de la UMH.

L’èxit de la primera convocatòria quasi garanteix que Castalla organitze de nou l’esdeveniment en propers anys.