Home El Comtat Generalitat amplia les ajudes per als municipis afectats per la DANA a...

Generalitat amplia les ajudes per als municipis afectats per la DANA a l’interior alacantí

1014
0
SHARE

L’episodi de pluges torrencials derivades de la depressió aïllada en nivells alts (DANA) del passat mes de setembre ha deixat diverses destrosses a diverses localitats alacantines. Afortunadament, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no van registrar excessius danys ni material ni personals. Tot i això, a diverses localitzacions, especialment a infraestructures, sí es van produir danys.

En un primer moment, la Generalitat Valenciana va destinar ajudes, la majoria de les quals anaven destinades a zones com la Vega Baixa, molt afectades per les inundacions. Ara, l’administració regional ha ampliat eixes ajudes per a pal·liar els efectes del temporal. A la muntanya alacantina, també arribaran eixes noves ajudes directes als afectats.

El nou decret aprovat pel Consell amplia els municipis que poden beneficiar-se d’ajudes. Entre ells, alguns de la muntanya alacantina, i especialment al Comtat, on es van registrar les majors quantitats de precipitació. Així, localitats com Alcosser de Planes, Agres, Alfafara, Almudaina, Beniarrés, Benillup, Gaianes, l’Orxa i Planes podran accedir a les noves ajudes.

Aquestes quantitats van destinades específicament a persones físiques que s’hagen vist afectades per les destrosses causades per les fortes pluges registrades entre l’11 i el 14 de setembre.