Home Castalla Castalla tindrà per primera vegada en la seua Història una Jutgessa de...

Castalla tindrà per primera vegada en la seua Història una Jutgessa de Pau

1079
0
SHARE

La carrera judicial és una de les que més desigualtat de gènere registra a un país com Espanya. El nombre de jutges i de llocs de responsabilitat en l’administració de justícia és molt més gran que el de jutgesses. Aquest fet és un dels motivants de que el nomenament d’una dona per a encapçalar aquest tipus d’òrgans, encara que siga a nivell local, suposa una important novetat en la lluita per al igualtat real.

A Castalla, el plenari de la passada setmana ha elegit per 7 dels 13 vot presents a la corporació municipal a Emma Mataix com a nova Jutgessa de Pau per a la població. Substitueix en el càrrec al seu antecessor, Juan Francisco Mira, que ha estat en el càrre durant els darrers 8 anys. Mataix és natural de Castalla, té 30 anys, és psicòloga i atresora un màster en Intervenció Victimològica i Criminològica.

Juntament amb la candidatura de la nova Jutgessa de Pau castelluda concorrien altres dos, tot i que la votació s’ha acabat decantant per la jove castelluda. Entre els principals punts a favor per a ser elegida, Emma Mataix compta amb una consulta pròpia de psicologia, a més d’haver exercit com a voluntària a hospitals i centres ocupacionals. Des del govern castellut la consideren una jov emolt vàlida per a exercir un càrrec que té molt a veure amb la mediació entre parts enfrontades.