Home Alcoià Generalitat autoritza a pubs i discoteques a obrir en horari diurn després...

Generalitat autoritza a pubs i discoteques a obrir en horari diurn després de 4 mesos tancats per la Covid

704
0
SHARE

Aquest dimecres 9 de desembre ha entrat en vigor l’autorització per part de la Generalitat Valenciana per a reactivar, amb limitacions, el sector de l’oci nocturn. Els seus integrants porten mesos reivindicant poder obrir portes per a salvar un sector del que viuen moltes persones, també a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Unes reivindicacions que han sigut escoltades 4 mesos després de que aquests establiments hagueren de tancar portes per a contenir la pandèmia.

Pubs i discoteques podran obrir diàriament a les localitats de la muntanya alacantina, encara que hauran de fer-ho en horari restringit i complint amb totes les mesures de seguretat sanitària. Així, els pubs, que composen 3/4 parts del sector, podran obrir a partir de les 12 del migdia, mentre que les discoteques podran fer-ho des de les 17 hores, tots dos per a tancar portes a les 12 de la nit. Ni les barres ni les pistes de ball estaran obertes, encara que aquestes segons podran ser ocupades per taules. En qualsevol cas, la capacitat dels establiments està limitada al 50% en terrasses i al 30% en interior, sempre amb 6 persones màxim per taula.

El sector ha agraït aquesta possibilitat després de 4 mesos suportant pagaments però sense ingressar. La immensa majoria obriran el cap de setmana, encara que alguns establiments ja estan oberts. A la muntanya alacantina, Cocentaina va autoritzar ja en octubre als seus establiments d’oci nocturn a obrir des del migdia amb el compromís de garantir les mesures de prevenció sanitària.