Home Alcoià Generalitat decideix aquest cap de setmana si manté el toc de queda...

Generalitat decideix aquest cap de setmana si manté el toc de queda a partir del proper dilluns 24

733
0
SHARE

Les restriccions a la mobilitat horària vigents a tota la Comunitat Valenciana poden acabar aquest proper dilluns 24 de maig. Serà així si la Comissió Interdepartamental avalua que l’estat de la pandèmia està fora de risc a la regió. Per això, la incidència acumulada per Covid19 hauria de caure per davall dels 25 casos/100.00 habitants, límit que està prop d’alcançar-se i que a hores d’ara es situa en poc més de 29 punts.

En qualsevol cas, si Sanitat Universal decidira mantenir el toc de queda, la decisió hauria de ser de nou referendada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Així i tot -segons diversos mitjans de comunicació autonòmics- les bones dades de seguiment respecte al coronavirus estarien fent pensar als mandataris autonòmics en la possibilitat de no proposar la pròrroga del toc de queda.

Ús de la mascareta

Altra de les possibilitats que sospesen diferents administracions autonòmiques espanyoles és eliminar l’obligatorietat d’utilitzar mascareta en espais oberts. Tot a tenor de la millora de les dades de seguiment de la crisi sanitària. El portaveu sanitari del Govern, Fernando Simón, ha assegurat que la fi d’aquest ús podria arribar en no massa dies.