Home Alcoi Fins a 257 immobles del Centre d’Alcoi estan cridats a passar la...

Fins a 257 immobles del Centre d’Alcoi estan cridats a passar la Inspecció Tècnica d’Edificis en els propers 3 mesos

849
0
SHARE

Durant els episodis de fortes precipitacions que s’han registrat a la ciutat d’Alcoi han aparegut problemes estructurals en els edificis més antics del casc urbà. Alguns d’eixos immobles van caure en terra amb el pas de la borrasca ‘Glòria’ al 2020, segant la vida d’una dona major que residia en un d’ells. D’ací que la ciutat afronte un període de revisió dels seus edificis amb més de 50 anys d’antigiutat, el cens dels quals acaba de ser publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

En total són 257 els edificis que hauran de passar la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) durant, com a molt, els propers 3 mesos. Es tracta d’una obligació que busca avaluar l’estat dels immobles per a enllestir accions que garantisquen la seua conservació. Accions a les que no es poden negar els propietaris, que poden ser des de sancionats a obligats a dur a terme els treballs de rehabilitació necessaris. Haurà de fer-ho un tècnic independent i sobre un formulari oficial de Generalitat.

La major part dels immobles a rehabilitar (104) s’ubiquen al Carrer Sant Nicolau, encara que també n’existeixen molts a l’Avinguda País Valencià, els carrers Sant Llorenç i Sant Tomàs o la pròpia Bandeja alcoiana. Tots ells porten més de 15 anys sense passar cap inspecció, tot i que la normativa els obliga a fer-ho, com a màxim, cada 10 anys. Haver passat la inspecció és condició imprescindible per a acollir-se a les ajudes a la rehabilitació d’aquests immobles, que superen el 50% del cost total dels treballs.

Els propietaris dels immobles notificats tenen un termini de 10 dies per a presentar al·legacions, però aquells edificis amb més de 50 anys d’antiguitat difícilment podran esquivar la inspecció.