Home Alfafara Generalitat declara Festes d’Interès Turístic Local la Corriola de Cocentaina i les...

Generalitat declara Festes d’Interès Turístic Local la Corriola de Cocentaina i les patronals d’Alfafara

655
0
SHARE

Al llarg del primer tram d’aquest 2021, tant l’Ajuntament de Cocentaina com el d’Alfafara van demanar a la Generalitat la declaració d’Interès Turístic Local per a dos de les seues principals manifestacions festives. Per la part contestana, la Corriola, que ompli el paratge de Santa Bàrbara de joves i majors per a celebrar aquesta tradició única de la capital del Comtat. I per part d’Alfafara els actes que la població li dedica als seus patrons: El Salvador, l’Aurora i Sant Roc.

Totes dos van ser aprovades pel Consell com a Festes d’Interès Turístic Local, fet que ha sigut publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) aquest dijous 27 de maig. Aquesta declaració -suportada per la difusió mediàtica dels esdeveniments, entre altres factors com la participació dels veïns- permet l’arribada de més ajudes i subvencions amb les que pder fer créixer aquestes festivitats.

En el cas de Cocentaina, aquesta declaració suposa que la capital del Comtat ja té totes les seues manifestacions festives úniques declarades com a d’Interès Turístic a diferents nivells.