Home Alcoià Generalitat invertirà 294 milions d’euros fins 2026 per a augmentar el parc...

Generalitat invertirà 294 milions d’euros fins 2026 per a augmentar el parc d’habitatges protegits en 2.457 a la Comunitat

549
0
SHARE

El Pla d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026 de la Generalitat Valenciana, que preveu una inversió per import de 294 milions d’euros, permetrà la mobilització de sòl públic per promoure un total de 2.457 habitatges protegits en 18 municipis de la Comunitat Valenciana, que es destinaran a lloguer assequible a través de la col·laboració publico-privada.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit l’acte de presentació de el ‘Pla 2.400’, en què ha participat el Vicepresident segon i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i a què també ha assistit la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra. En el transcurs de l’acte, el President ha destacat que el nou pla d’habitatge de construcció i promoció pròpia pretén “garantir el dret a l’habitatge digne de la ciutadania” i donar resposta a la “emergència residencial” que s’ha vist aguditzada per la pandèmia.

En aquest sentit, ha assenyalat que el confinament domiciliari ha evidenciat les grans desigualtats que pateixen molts ciutadans en funció del seu habitatge i en funció del territori que habiten. Així mateix, ha assegurat que “som un dels països del món amb més cases buides i a el mateix temps, tenim milers de ciutadans sense habitatge”. Per això, el President ha explicat que la resposta a aquesta situació serà la reactivació, per primera vegada en molts anys, de parc públic destinat al lloguer, el que també contribuirà a generar ocupació “en aquests moments de recuperacion economica i social”.

“Construir nous habitatges no només donarà un respir a milers de famílies i significa una inversió públic i privat de prop de 300 milions d’euros i que generarà un efecte multiplicador econòmic amb un impacte estimat de 880 milions d’euros en els pròxims anys”, ha manifestat Puig.

18 municipis previstos en el pla

En total, la inversió de la Generalitat ascendeix a 294 milions d’euros en concepte d’inversió publico-privada de caràcter residencial en una superfície de 115.292 metres quadrats, que un cop edificada arribarà als 221.140 metres quadrats. L’informe econòmic del Pla 2400 estima un cost de 1.033 euros/m2, amb una mitjana de 90 m2 per habitatge i un cost de 92.970 euros per habitatge.

En concret, de les 2.457 habitatges previstos en el pla 1,155 seran a la província d’Alacant, 1,110 a la de València i 192 a Castelló, i els 18 municipis en què es va a executar el pla són: Alacant, el Campello, Elx, Sant Joan d’Alacant, Torrevella, Albaida, Alzira, Benaguasil, Gandia, Oliva, Manises, Silla, Torrent, València, Borriana i Almassora.