Home Alcoi Una mostra/mercadet per a fer present la Festa completa la programació del...

Una mostra/mercadet per a fer present la Festa completa la programació del cap de setmana a l’IVAM-CADA d’Alcoi

0
SHARE

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi ha ideat una nova iniciativa per afavorir als artistes locals en el cap de setmana per excel·lència de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Aprofitant la iniciativa ‘Sons de la Festa’ que es pot gaudir ja a l’IVAM CADA Alcoi, des de la regidoria s’ha contactat amb els artistes locals que participen en Industri.Art per realitzar una exposició/mercadet durant aquest cap de setmana.

Un total de 6 artistes -Pep Cantó, Juan Climent, Ignacio Trelis, Orfeo Soler, Caro Guarinos y Gabriel de Tomás- exposaran les seues obres en la tercera planta de l’IVAM CADA Alcoi, en una iniciativa anomenada ‘Paisatges de la Festa’. Les obres estaran a la venda en aquesta mostra que es podrà visitar dissabte d’11 a 14 i de 17 a 19 hores i diumenge d’11 a 14 hores.

A més, en el web d’Industri.Art, on hi ha un apartat d’Especials que actualment està dedicat als paisatges, durant aquests dies canviarà i passarà a estar dedicat a ‘Paisatges de la Festa’.

Recordem que ja està en marxa ‘Sons de la Festa’ una iniciativa en la qual per una banda, s’ha disposat al tercer pis de l’IVAM CADA una sala d’escolta, un espai a les fosques on l’espectador o oient pot gaudir d’una experiència immersiva gràcies a un conjunt de gravacions realitzades per Edu Comelles amb microfonia d’alta qualitat en diverses localitzacions i dies de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi dels anys 2010 i 2011, es podrà visitar fins al 30 d’abril.

A més, al pati exterior de l’IVAM CADA es pot escoltar un paisatge sonor continu en el qual es combinen músiques, sons i ambients sonors de la festa que estarà en marxa fins al 25 d’abril. Aquesta acció exterior es completa amb 19 imatges de la trilogia festera del fotògraf Crespo Colomer, que s’han disposat cronològicament al voltant de l’edifici.

“Des de l’Ajuntament d’Alcoi i en concret des de la Regidoria de Cultura estem amb els artistes de la nostra ciutat. Vam contactar amb pintors, il·lustradors i escultors. Estem segurs que ‘Paisatges de la Festa’ complementarà perfectament amb ‘Sons de la Festa’, ja teníem el so i ara a més tindrem la imatge. Convide a la ciutadania a vindre a l’IVAM CADA Alcoi per poder gaudir d’ambdues iniciatives que són molt interessants”, ha afirmat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.