Home Alcoià Generalitat llança una línia d’ajudes per a als autònoms afectats per l’Estat...

Generalitat llança una línia d’ajudes per a als autònoms afectats per l’Estat d’Alarma

956
0
SHARE

L’evolució de la crisi sanitària que viu Espanya degut a la pandèmia mundial de Covid19 no sols té conseqüències en l’àmbit de la salut. La declaració de l’Estat d’Alarma i el consegüent confinament de la població i d’aquells establiments no estrictament necessaris durant la crisi està desembocant en una crisi econòmica sense precedents en la història moderna. Només a la Comunitat Valenciana son ja més de 150.000 els treballadors afectats pels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que estan demanant 25.000 empreses valencianes.

La gran majoria d’elles han tingut que recórrer a aquesta figura per a evitar entrar en fallida econòmica com a conseqüència del paró en la producció. Des del Govern central s’han llançat ajudes per a amortiguar la situació de crisi econòmica que s’aveïna. En un primer moment, eixes ajudes no incloïen als autònoms, un dels sectors econòmics més nombrosos a les comarques de l’interior de la província d’Alacant.

L’executiu ja ha rectificat eixa decisió i oferirà també ajudes a aquests treballadors. Una línia d’acció que també ha activat la Generalitat Valenciana, que ofereix fins a un màxim de 1.500 euros al mes per aquells autònoms que hagen hagut d’aturar totalment la seua activitat econòmica. Per a aquells que seguisquen treballant però acrediten caigudes en els seus ingressos superiors al 75% de la facturació habitual, l’ajuda serà de 750 euros mensuals.

Bona part del sector recela d’aquestes ajudes, que consideren que no veuran arribar. Cribar els casos més greus o augmentar la quantitat de les ajudes són algunes de les mesures per a que els que més ho necessiten accedisquen a elles.