Home Agres Generalitat paralitza l’enderrocament de la Font del Raval d’Agres per incompliment de...

Generalitat paralitza l’enderrocament de la Font del Raval d’Agres per incompliment de la normativa amb aquest BRL

1028
0
SHARE

Les diferents administracions tenen diverses formes de protegir ele elements patrimonials que atorguen atractiu a cada localitat. Aquests elements -per norma general- tenen molts anys d’Història i configuren una part de la idiosincràsia dels habitats d’un determinat lloc. Bens de Rellevància Local (BRL), Bens d’Interès Cultural (BIC) o Llocs d’Interès Comunitari (LIC) són algunes d’eixes figures de protecció que impedeixen modificar o eliminar aquests elements patrimonials.

Just això és el que denúncien que ha ocorregut a Agres. La denúncia naix d’un veí de la localitat que aquest dijous 25 de maig s’ha trobat enderrocada la Font del Raval de la població del Comtat. La font fou construïda al 1876 i forma part del catèleg de BRL’s d’Agres. La denúncia ha arribat ràpidament a la Direcció General de Cultura i Patrimoni, que ha enviat al seu personal per a comprovar l’estat de la font i, donat el cas, aturar el seu enderrocament.

El document que ha traslladat Cultura recull el fet de que l’Ajuntament pretenia amb l’eliminació de la font facilitar el pas de vehicles al casc antic de la localitat. Una tasca per a la que ha comptat amb el suport de personal de la Diputació d’Alacant. No obstant, el Consistori d’Agres hauria d’haver comunicat aquesta acció a la Generalitat -ja que es tracta d’un BRL- cosa que no ha fet.

Per això, l’administració autonòmica ha resolt la suspensió cautelar dels treballs d’enderrocament d’aquest element patrimonial d’Agres. Ara bé, per l’estat de la font a les imatges, sembla complicat que es puga recuperar en el seu estat anterior als treballs escomesos per Ajutament i Diputació.