Home Alcoi Sancions d’entre 200 i 600 euros per saltar-se les limitacions per la...

Sancions d’entre 200 i 600 euros per saltar-se les limitacions per la peatonalització del Centre d’Alcoi

0
SHARE

El proper dilluns 29 de març comencen a entrar en vigor les mesures per a enllestir el procés de peatonalització del Centre d’Alcoi. Els primers treballs per a duplicar sentit en alguns carrers o modificar el d’altres ja han començat al Casc Històric de la ciutat dels ponts. També a partir d’aquest divendres s’activen els semàfors que regularan els canvis en el trànsit una vegada aquest barri alcoià estiga completament immers en el procés de peatonalització.

A hores d’ara són ja més de 400 permisos de circulació els que ha concedit l’Ajuntament d’Alcoi a residents del barri. A ells cal afegir altres vora 70 d’empreses de subministrament que han demanat permisos de càrrega i descàrrega. Tots ells seran controlats mitjançant diverses càmeres situades estratègicament al Centre de la ciutat, i que estan equipades amb programes de reconeixement de matrícules. Un dels avantatges de la implantació de les tecnologies adreçades a la Smart City a la ciutat d’Alcoi.

Les primeres setmanes seran previsiblement confuses per als veïns i comerciants del Casc Antic alcoià. Per això, el Consistori alçarà la mà amb les sancions previstes per incomplir l’ordenança, al menys en casos no flagrants ni reiteratius. Les multes previstes oscil·len entre els 200 i els 600 euros i únicament arribaran a aquells propietaris de vehicles que no estiguen inclosos en la base de dades activada per als permisos adreçats a la peatonalització.

El procés de peatonalització busca transformar el Centre d’Alcoi per a fer-lo més amable als vianants. Una fórmula que l’Ajuntament espera que redunde en una major afluència de persones al barri, a banda de en una millora notable de la sostenibilitat via qualitat de l’aire.