Home Alcoià Generalitat porta invertits més de 16,5M€ per a crear vies ciclopeatonals a...

Generalitat porta invertits més de 16,5M€ per a crear vies ciclopeatonals a la província en els darrers 4 anys

0
SHARE
Un dels carrils bici finançats per la Generalitat a la província d'Alacant.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha invertit a la província d’Alacant en els darrers quatre anys 16,61 milions d’euros per crear 59 quilòmetres de vies ciclopeatonals. A la província d’Alacant, conselleria ha finalitzat 24,36 quilòmetres de vies ciclopeatonals que han tingut una inversió de 5,53 milions d’euros. Així mateix, estan en execució o licitació 2,7 quilòmetres, amb un pressupost de 700.000 euros, i n’hi ha programats 31,74 més.

Segons ha destacat la consellera Rebeca Torró, “és la mostra de l’aposta de la Generalitat per una mobilitat sostenible i segura” i ha afegit que “es tracta d’afavorir modes de desplaçament no motoritzats, més saludables, que estan a l’abast de tota la ciutadania i que representen per a una part de la població, especialment la de més edat, una forma de lleure i de relacionar-se”.

Per a Torró, “creant vies de comunicació apropiades per connectar a peu o amb bicicleta llocs quotidians, d’oci, estudi o treball estem fomentant l’ús del transport no contaminant i és obligació de les societats avançades com la nostra contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, la conscienciació mediambiental i la seva aportació a la millora de la qualitat urbana, pel caràcter inclusiu i l’eficiència econòmica”.

Alternativa turística

En aquest sentit, ha explicat que es tracta també d’una inversió que redunda en el desenvolupament sostenible dels municipis per on travessen aquestes vies, “ja que es converteix en un atractiu per a un turisme més sostenible, familiar, no estacional”. Així, per exemple, la consellera ha fet referència a la recent posada en servei de la primera fase del carril ciclopeatonal que enllaça Oriola amb Hurchillo a la CV-925, que té com a principal objectiu assegurar la circulació de vianants i ciclistes en condicions adequades de seguretat entre el nucli urbà i la pedania.

Per a acabar, Torró ha subratllat l’aposta de la Generalitat per la mobilitat sostenible i el foment de modes de transport no contaminants que s’ha traduït, en aquests darrers quatre anys, en una inversió de 97,4 milions d’euros a la Comunitat Valenciana per executar 258 quilòmetres de vies ciclopeatonals.