Home Destacats L’incendi de la Vall d’Ebo es declara controlat i les institucions ajuden...

L’incendi de la Vall d’Ebo es declara controlat i les institucions ajuden a la recuperació territorial

0
SHARE

L’incendi de la Vall d’Ebo originat fa nou dies per la caiguda d’un llamp que ha calcinat al voltant de 12.000 hectàrees entre les comarques de la Marina Alta i el Comtat a la província d’Alacant, va ser decretat controlat ahir 21 d’agost a la una i mitja del migdia.

L’incendi prospera amb una evolució favorable, però el consorci provincial de bombers no hi té previsions per donar-lo per extingit prompte. No obstant això, els bombers estan fent tasques de refresc, inspecció i vigilància per aconseguir apagar el foc com més aviat millor. Els veïns, després d’un gran esglai, han pogut tornar a les seues cases i continuar fent vida normal.

Segons el consorci provincial de bombers, a la zona de l’incendi continuen 14 vehicles i 36 bombers entre bombers del consorci provincial  bombers forestals. Per ara no es preveu sol·licitar cap mitjà aeri, però si la vigilància intensiva d’un dron.

Totes les institucions polítiques han decidit ajudar tot el que siga possible els ajuntaments el terme municipal dels quals ha estat devastat per l’incendi. Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana, assegura que la zona comptarà amb plans extraordinaris que permeten la recuperació econòmica i social del territori un cop superada la tragèdia.

Des de la Conselleria de Transició ecològica s’invertiran 550.000 euros en regeneració del sòl calcinat per a evitar l’erosió i demanaran al ministeri del govern central un suport econòmic i material extra acord a la catàstrofe.

Per la seua part, la Diputació Provincial d’Alacant activarà, de manera urgent i extraordinària, un paquet d’ajudes i un pla d’actuació per conéixer els problemes i les necessitats sorgits a tots els municipis després de l’incendi.

L’Asociació Agrària de Joves Agricultors d’Alacant denuncia que l’incendi es va propagar per l’abandonament de l’activitat agrícola per part de les administracions i exigeix un pla estratègic urgent per treure rendibilitat agrària per evitar la despoblació dels municipis i revitalitzar la comarca.