Home Alcoià Generalitat prohibeix tota festa i actuació prevista per a celebrar la ‘tardevieja’...

Generalitat prohibeix tota festa i actuació prevista per a celebrar la ‘tardevieja’ durant la Nit de Cap d’Any

853
0
SHARE

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dimecres 30 juntament amb els secretaris autonòmics de turime, Francesc Colomer, i Seguretat i Emergències, José Maria Ángel, amb el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, Manuel Espinar, i el president de Fotur, Víctor Pérez per demanar a el sector que s’extremin les mesures de control amb motiu de les celebracions de cap d’any als establiments d’oci i hostaleria.

Bravo ha traslladat als representants del sector la preocupació de la Generalitat per alguns anuncis d’establiments d’oci en què s’informa de la celebració de festes de Cap d’Any en horari diürn, amb la presència de discjòqueis, i en les quals queda en dubte la garantia que es puguin respectar les mesures anticovid decretades per la Conselleria de Sanitat en les últimes setmanes.

De fet, aquest dimecres, la Conselleria de Sanitat Universal ha dictat una resolució publicada a la tarda en el DOGV que suspèn “les actuacions de discjòqueis, discjòquei, locutors o similars” a les festes que tinguin lloc a partir d’aquest 30 de desembre. Aquesta resolució modifica l’article 9.3 de la resolució de la Conselleria de Sanitat de 5 de desembre en la qual s’acordaven mesures addicionals per la situació a la Comunitat Valenciana provocada per la Covid19.

En l’article es recull que “se suspèn l’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. I se suspèn també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant en els establiments de restauració i hostaleria. Tampoc es permeten les actuacions de discjòqueis, discjòquei, locutors o similars”.

A el terme de la reunió amb els representants de el sector d’oci i l’hostaleria, la Consellera de Justícia ha remès un comunicat als consistoris valencians que també s’ha fet arribar a les diferents associacions de l’oci i l’hostaleria de la Comunitat davant les imminents celebracions de Cap d’Any. En el document es demana la col·laboració a tots els ajuntaments perquè des d’aquest Dimecres 30 de desembre informin els responsables dels locals d’oci i establiments de restauració dels seus municipis de la obligació de l’acompliment de les mesures acordades per l’autoritat sanitària per a l’exercici de la seva activitat.

En el comunicat signat per la consellera Bravo, la Generalitat assenyala que els ajuntaments, a través de les policies locals, han de percebre als propietaris i responsables dels establiments d’oci, hostaleria i restauració que l’incompliment de les mesures acordades per l’autoritat sanitària donarà lloc a una resposta contundent per part de l’Administració competent, i es recorda que es pot adoptar com a mesura cautelar el tancament de el local.

De la mateixa manera es recull que les festes de Cap d’Any, tal com estan tradicionalment concebudes, estan prohibides “es celebren a l’hora que es celebren. En aquests moments -continua la misiva- és imprescindible la màxima col·laboració i coordinació entre administracions i forces i cossos de seguretat per assegurar el degut control de les mesures adoptades”.

El document acaba amb l’agraïment de la Generalitat a tots els ajuntaments, així com als diferents forces i cossos de seguretat per la col·laboració i l’esforç realitzat per al control de les mesures sanitàries establertes per tal d’evitar la propagació de la Covid19 .