Home Alcoi L’Hospital Verge dels Lliris demanda sanitaris per a fer front a les...

L’Hospital Verge dels Lliris demanda sanitaris per a fer front a les atencions derivades de la pandèmia

3094
0
SHARE

L’hospital de referència a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa temos que es troba escàs d’efectius sanitaris. Un fet que, en circumstàncies normals, podria afectar al normal funcionament de la principals infraestructura sanitària de la muntanya alacantina, però que en temps de pandèmia obliga al seu personal a redoblar esforços per a atendre a tots els pacients.

La crisi sanitària del coronavirus i les modificacions estructurals i orgàniques que ha provocat a l’hospital alcoià han posat més de relleu si cal la manca de personal especialitzat a alguns dels seus serveis. Així, es dona la situació de que molts dels sanitaris que treballen en àrees com Urgències o Medicina Familiar no compten amb especialitat, pel que es fa més difícil i lenta la seua tasca.

Per això, des del centre hospitalari de l’interior alacantí han fet una crida al personal sanitari del seu entorn. Es busca personal especialitzat en medicina familiar, otorrinolaringologia o UCI, a més de en urgències. La demanda de personal ha sigut cursada inclús als col·legis de metges i infermeres propers al Departament de Salut d’Alcoi, sense que s’ha aconseguit una gran concurrència.

Al Verge dels Lliris arriba personal sanitari, però sense una formació específica al que es demanda des del centre. És per això pel que la demanda adquireix caràcter d’urgència, mé encara amb la situació pandèmica actual i amb les instal·lacions hospitalàries carregades a causa de la Covid19. Seccions hospitalàries com Urgències o UCI porten tot l’any buscant un refor de personal que no arriba. Necessiten d’eixos efectius per a poder cobrir la demanda d’atencions forçada per la crisi sanitària, que a més ha ralentit la resta d’accions previstes al centre al llarg de 2020.