Home Alcoi ‘Glòria’ continua obligant a enderrocar immobles dos setmanes després de descarregar a...

‘Glòria’ continua obligant a enderrocar immobles dos setmanes després de descarregar a Alcoi

587
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi, juntament amb la vila d’Ibi, han sigut dos de les zones que més danys han patit arrel del pas del temporal Glòria per l’interior alacantí. Durant 4 jornades, la borrasca no va deixar de descarregar precipitacions a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Precipitacions que han caigut tant en forma d’aigua com de neu, tan quantioses que no tot han sigut avantatges per al camp i els aqüífers.

Des que Glòria deixara Alcoi fa vora dos setmanes, han sigut fins a 6 els edificis que han patit enderrocs degut a les filtracions d’aigua i el pes de la neu a la ciutat dels ponts. Un d’ells, ubicat prop de la Plaça Les Xiques, va deixar una de les 13 víctimes del temporal a tota Espanya, una dona de 75 anys. Però aquest diumenge 2 de febrer ha sigut altre edifici el que ha caigut parcialment en terra a la zona d’Alcassares.

El perill que registra aquest edifici per a vehicles i vianants ha obligat a tallar el trànsit a la zona del Museu dels Bombers (Muboma) durant bona part de la jornada d’aquesta setmana. Tècnics contractats per l’Ajuntament d’Alcoi han estat enderrocant per parts l’immoble per a evitar la seua fallida incontrolada. En acabar amb aquest edifici, continuaran per altres declarats en ruines a la ciutat.

Tot açò ocorre després de la celebració d’un plenari en el que govern i oposició s’han enfrontat obertament sota acusacions de falta de previsió davant les alertes provocades per Glòria. A partit d’aquest dimecres comencen les tasques d’avaluació de l’estat dels edificis alcoians per a evitar nous casos com els que ha produït la darrera gran borrasca que ha afectat a l’interior alacantí.