Home Cultura tvA crea el documental que recull l’experiència del Moros i Cristians d’Onil...

tvA crea el documental que recull l’experiència del Moros i Cristians d’Onil i Nova York

1061
0
SHARE

tvA, l’única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, és l’únic mitjà de comunicació que va estar present en la participació dels Moros i Cristians d’Onil per a celebrar el Dia de la Hispanitat a la ciutat de Nova York. Durant 5 dies, aquesta casa va recollir tot allò relacionat amb l’expedició que integraven 120 persones entre músics i festers. Més de 8 hores de gravacions en vídeo d’alta qualitat que ara han vist la llum.

El format elegit per a presentar el que va ocórrer a la ciutat nord-americana és en un documental de 47 minuts de duració. Des de l’eixida, el viatge en avió i les visites turístiques de l’expedició fins a la desfilada per la Cinquena Avinguda. El documental recull amb entrevistes tota una experiència que ha sigut presentada amb una assistència de més de 200 persones a la Casa de Cultura d’Onil.

La idea és posar a l’abast de tot el poble un document històric que pot significar un suport fonamental per a la intenció municipal de demanar la declaraciaó d’Interès Turístic Autonòmic per als festejos colivencs.