Home Alcoi Híbrid: el projecte que barreja comerç i cultura per a revitalitzar tots...

Híbrid: el projecte que barreja comerç i cultura per a revitalitzar tots dos sectors a Alcoi

0
SHARE

El comitè executiu de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi, ha rebut al president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, al que li han traslladat les principals problemàtiques i iniciatives per a solventar-les que s’han trobat amb la crisi del Covid19. El president de Cambra Alcoi, Pablo de Gràcia, ha afirmat que “hem percebut des del primer moment una gran sensibilitat de el president de la Diputació envers les Cambres i el sector del Comerç. Sempre hem tingut la seva resposta i atenció immediata amb projectes molt concrets. Per exemple, amb el programa TIC-Cambres, Innocámaras i amb el Segell de Confiança per al Comerç”.

Es tracta de tres programes molt interessants per al teixit empresarial d’Alcoi, majoritàriament format per petites i mitjanes empreses. TIC-Cambres identifica les solucions i accions adaptades a les necessitats de la pime principalment amb la utilització de les TIC per a la millora de la competitivitat. Pel que fa a Innocámaras, és un servei pensat per a ajudar a les pimes a la posada en marxa de plans de suport a la innovació.
Finalment, la Diputació ha col·laborat amb les tres Cambres del territori alacantí (Alcoi, Alacant i Oriola) per costejar l’import de la consecució de l’segell de confiança per als comerços.

Projecte comercial i cultural: Plataforma Híbrid
A la reunió també ha estat president l’actor Xavi Mira, qui ha posat en coneixement de el president de la Diputació un interessant projecte que pretén unir forces entre el sector comerç i el sector productiu cultural de la ciutat. El projecte ‘Híbrid’ possibilitarà que els comerciants facilitin als seus clients -com valor afegit en el procés de vendes- entrades virtuals per presenciar espectacles culturals. Concerts, teatre, dansa que es retransmetran des de l’IVAM-CADA per streamming i que compten ja amb la participació del mateix Xavi Mira, la coreògrafa i ballarina, Sol Picó, la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, la música Neus Ferri o l’actor Xavi Castillo.
Es tracta d’una experiència molt ben acollida al sí de Cambra Alcoi, ja que, en paraules de Pablo de Gràcia, “reuneix en un mateix projecte a dos sectors fonamentals en el nostre teixit empresarial i que han estat durament colpejats per la pandèmia. Els comerços poden facilitar als seus clients entrades per a les actuacions, i el sector cultural també pot tornar als escenaris de manera virtual, ja que el coronavirus impedeix la celebració d’esdeveniments amb normalitat en els recintes habituals”.
Carlos Mazón s’ha compromès a estudiar la iniciativa a molt curt termini per si fos possible col·laborar econòmicament per materialitzar la seva execució.