Home Destacats Ibi aconsegueix finançar la meitat del projecte de reforma per al Casc...

Ibi aconsegueix finançar la meitat del projecte de reforma per al Casc Antic amb fons comunitaris FEDER

0
SHARE

Fa ja anys que l’Ajutament d’Ibi ve treballant en un projecte de reforma per a alguns dels indrets més reconeguts del seu Casc Antic. La zona més tradicional de la vila joguetera és a hores d’ara lloc de pas per a multitud de vehicles i compta amb escasses places d’aparcament per als residents en ella. A més, la intenció municipal passa per millorar urbanísticament un barri en el que també vol començar-se una reconversió cap a la sostenibilitat via peatonalització.

Fins ara, cap dels dos projectes que fonamenten aquesta línia d’actuació havia obtingut finançament més enllà de les arques municipals. Cosa que obligaria al Consistori a destinar en torn a 2 milions d’euros del seu romanent per a executar tant la peatonalització del Casc Antic com la reforma de la Plaça de l’Església. Un fet al que ja fa temps que s’han mostrat disposats des de l’Ajuntament iberut. Però ara, i després d’un any de treball, la reconversió del Centre d’Ibi es durà a terme amb finançament comunitari.

Serà aproximadament el 50% del cost total el que es sufrague mitjançant fons FEDER. En concret, Ibi rebrà més d’un milió d’euros dels prop de 2 en que estan quantificades les obres de les dos actuacions que baralla el Consistori. Amb aquests fons s’evitarà una major despesa municipal que podrà ser destinada a altres menesters. El finançament va adreçat, a més, a l’establiment d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que passa per restringir l’accés dels vehicles al barri.

La peatonalització del Casc Antic iberut i la reforma de la Plaça de l’Església -on a més s’ubicarà un aparcament soterrat per a 60 vehicles- abanderen el projecte per a reformular la mobilitat urbana a la vila joguetera.