Home Destacats Ibi acull la visita dels veïns de Tomelloso després del seu agermanament...

Ibi acull la visita dels veïns de Tomelloso després del seu agermanament el darrer cap de setmana de setembre

492
0
SHARE

Amb motiu de l’agermanament entre les localitats d’Ibi i Tomelloso, i després de visitar els ibenses a la localitat manxega, s’està preparant un programa d’activitats que mostrarà les tradicions, la cultura i la gastronomia de Tomelloso a la vila joguetera. Ibi compta al seu cens al voltant de 5.000 veïns i veïnes procedents d’aquella terra.

Els dies de convivència entre les dues ciutats tindran lloc a Ibi el divendres 30 de setembre i l’1 i 2 d’octubre, en un intens cap de setmana en què des de la ciutat manxega oferiran als seus veïns poder vindre a Ibi amb autobusos Es calcula que puguen ser uns 10 vehicles, amb 600 tomellosers i tomelloseres. Tindran la possibilitat de tornar a la seva ciutat el dissabte a la nit o fins i tot el diumenge a la vesprada, per a aquelles persones que vulguin pernoctar a Ibi.

Un cap de setmana d’activitats

El programa d’activitats està basat en la demostració del folklore típic tomelloser, per la qual cosa el divendres, 30 de setembre, a les 19.00h, tindrà lloc la inauguració d’una fira amb 6 casetes: 3 de venda de productes típics i d’altres 3 amb servei de bar, per a les quals hi haurà disponibles 50 taules on poder degustar aquests productes i amenitzat amb música, a l’heliport del parc Les Hortes.

El dissabte 1 d’octubre sortiran els autobusos de Tomelloso a Ibi entre les 8 i les 9 del matí. A les 12.00h, tindrà lloc la primera desfilada, que serà la de ‘Mulas y Reatas’, on també aniran cors rociers i grups folklòrics. El recorregut serà pels voltants del parc Les Hortes: carrer Palafanga, carrer Riu Les Caixes i carrer Pablo Sorozábal.

A les 14.00h del dissabte hi haurà una paella gegant gratuïta per a 2.000 persones al pàrquing del parc Les Hortes amb l’animació de la xaranga La Xove; i a les 18.00h començarà la desfilada de les penyes de Carnaval i del Guateque, en què participaran unes 200 persones. El recorregut serà: carrer Les Eres, carrer Ravalet, carrer Constitució, carrer 2 de Maig, carrer El Salvador i carrer Pablo Sorozábal.

Després d’aquest, a les 20.00h, es realitzarà un Acte Institucional a l’amfiteatre del parc Les Hortes, i a les 20.30h començaran les actuacions amb cors rociers, grups folklòrics i la coral polifònica Lux Aeterna, a la qual també se sumarà l’actuació de la Coral Ibense. A les 22.00h del dissabte tindrà lloc el Guateque, a l’amfiteatre del parc Les Hortes; i a les 2.00h la sortida dels autobusos cap a Tomelloso, excepte les persones que vulguin fer nit a Ibi.

Romeria a Sant Miquel

El diumenge, 2 de setembre té lloc a Ibi la Romeria a Sant Miquel, per la qual cosa tots els veïns i veïnes de Tomelloso que visiten la vila joguetera estan convidats a participar de les seves activitats. A les 08.30h, Diana i concentració a la plaça de l’Església per al trasllat de la imatge de Sant Miquel Arcàngel des de la Parròquia de la Transfiguració del Senyor en romeria fins a la seva ermita.

L’acte compta també amb volteig general de campanes i cercavila de la Unió Musical d’Ibi a cop d’alegres pasdobles, recorrent alguns carrers del barri. Per finalitzar el cap de setmana d’agermanament, es cuinaran molles gratuïtes per a 2.000 persones al pàrquing del parc Les Hortes.

L’Ajuntament d’Ibi convida a tots els veïns de la localitat a participar d’aquest cap de setmana de celebració, de germanor i de convivència amb els veïns i veïnes de Tomelloso, als quals volen fer arribar l’afecte que ells van transmetre en la visita d’Ibi a la població manxega. “Que els llaços que ens uneixen siguin un símbol d’unió i força entre dos pobles semblants units per la seva gent i el seu esperit emprenedor” resa el comunicat emés pel Consistori iberut.