Home Alcoi Alcoi, Cocentaina i Muro alberguen les ‘Jornades de Memòria Democràtica’ entre el...

Alcoi, Cocentaina i Muro alberguen les ‘Jornades de Memòria Democràtica’ entre el 22 de setembre i el 7 d’octubre

473
0
SHARE
Cartell que anuncia la primera edició de les jornades a la muntanya alacantina.

No oblidar per a evitar que la Història puga arribar a repetir-se i per a reparar la memòria de les víctimes. És el lema que el Fòrum per la Memòria Històrica de Cocentaina -que ja ha adquirit una àrea d’acció comarcal- i tantes altres plataformes relacionades amb aquesta temàtica defenen des de la seua fundació. Les històries que conten han estat durant dècades silenciades, bé per la dictadura o bé pels seus hereus sota l’excusa de no reobrir ferides.

Unes ferides que des del col·lectiu consideren encara obertes fins que no es repare la memòria dels centenars de milers d’espanyols i espanyoles que resten encara en les cunetes i fosses comuns de la repressió franquista. I per això, el fòrum contestà ha convocat les ‘Jornades de Memòria Democràtica’ de l’Alcoià-Comtat. Una sèrie d’activitats previstes entre el 22 de setembre i el 7 d’octubre a les localitats d’Alcoi, Cocentaina i Muro.

Programació

Comencen aquest dijous 22 amb la inauguració d’una mostra al Centre Cultural El Teular contestà per a continuar el divendres 23 amb altra exposició centrada en Paco Aura -supervivent del camp de concentració nazi de Mauthausen- al Centre Cultural de Muro. Ja el 29 de setembre, Cocentaina acollirà la projecció d’un documental per a acabar aquesta primera edició el 7 d’octubre amb una xerrada sobre la Llei de Memòria Democràtica. Un acte aquesta darrer que comptarà amvb la presència de la Consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Garijo.