Home Esports Ibi acull l’XI Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana- Vila d’Ibi

Ibi acull l’XI Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana- Vila d’Ibi

432
0
SHARE

Serà del 4 al 6 de febrer i la prova SPRINT tindrà com a protagonista el Cas Antic de la localitat.

S’ha presentat a l’Ajuntament d’Ibi l’XI Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana- Vila d’Ibi, amb la presència del director tècnic de la Federació Espanyola d’Orientació. Roger Casal; el president de la Federació Valenciana d’Orientació, Santiago del Moral; el director de la prova, del Centre Excursionista Amics dels Muntanyes, Ventura Galera i el tinent d’alcalde d’Esports, Pepe Palau.

L’organització de la prova, de caràcter internacional, ha triat Ibi com a lloc òptim de desenvolupament de les proves donades les interessants característiques geogràfiques tant de la localitat com de la Serra de Peña Rubia (Biar, Villena i Sax), a uns 20 km d’Ibi, on es desenvoluparan les proves de mitjana i llarga distància. Gràcies a l’atractiu terreny de la zona i el fàcil accés des de la zona de la carrera a la població, farà de les tres competicions una bonica competició.

S’espera una participació de 1.000 competidors de tot arreu de la geografia nacional i internacional, amb edats compreses entre els 10 i els 70 anys. Considerat un esport per a tota la família, la disciplina d’Orientació té adeptes per tot el món que formen part de la Federació Internacional d’Orientació. L’esdeveniment constarà de tres proves (Mitjana, llarga i Sprint) i totes elles seran valedores per al Rànquing Mundial d’Orientació (WRE).

La prova suposarà l’arrencada de la Lliga Espanyola d’Orientació a peu 2022, després d’un llarg període en el qual l’activitat esportiva s’ha vist limitada i condicionada per la pandèmia. Aquesta prova a Ibi serà una gran oportunitat per a la pràctica esportiva i la convivència amb la naturalesa en un dels enclavaments turístics d’interior més destacats de la província d’Alacant, de gran valor ecològic i ambiental. Els participants, a més, tindran la possibilitat de conèixer la tradició joguetera i d’elaboració del gelat, entre altres.

Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, malgrat no poder ser present, expressava que “som un poble referent en l’esport, per a nosaltres sempre és un orgull ser ciutat que acull una prova d’aquestes característiques. En aquest cas, els valors que giren entorn de l’Orientació ens sembla que és d’allò més noble que pot albergar un esport: l’activitat física i la convivència i coneixement d’un entorn natural, amb tot el que comporta el respecte i l’admiració per la naturalesa. Ens sentim tremendament orgullosos de formar part de l’XI Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana, serà tot un plaer acollir als seus participants i organitzadors i que coneguen des de dins el nostre fantàstic entorn”.

Pepe Palau, tinent d’alcalde d’Esports, afegeix per la seua part que “res d’això seria possible sense el treball i la dedicació del Centre Excursionista Amics dels Muntanyes, del Club Alacant-O i la Federació Valenciana d’Orientació. Està sent un treball en equip envejable, i tot aquest esforç es veurà recompensat amb la celebració d’una prova de tan alt nivell com la que podrem gaudir a Ibi. Gràcies a tots ells per portar-nos la versió més natural i familiar de l’esport”.