Home Destacats Ibi acull un nou rally a les Revoltes, prova que aspira a...

Ibi acull un nou rally a les Revoltes, prova que aspira a puntuar per al calendari continental

0
SHARE

Las carreteres de les comarques de la muntanya alacantina suposen un escenari  idoni per a gaudir de diferents esports. Entre ells es troben el ciclisme o l’automobilisme, ja siga a 4 o a 2 rodes. Un fet que fa que aquestes vies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estiguen molt ben considerades per part de les organitzacions que organitzen diferents proves esportives. És el cas dels clubs de ciclisme que programen etapes per la zona i, sobre tot, de les federacions autonòmica i nacional d’automobilisme.

Aquesta darrera és l’encarregada d’organitzar una nova edició de la Pujada a les Revoltes, el rally que des de fa anys ha convertit a Ibi en un referent de l’automobilisme. Tant que aquesta prova és puntuable per als Campionats Autonòmics i Nacional de rallies de muntanya. A més, es tracta d’un dels millors escenaris per a gaudir d’aquesta disciplina automobilística, degut tant a les condicions del circuit com a l’elevat nivell ortganitzatiu de l’esdeveniment. Un fet que la converteix en aspirant a formar part del calendari internacional en futures edicions.

Atractiu turístic

Diversos pilots estan ja a la vila joguetera al llarg d’aquesta setmana per a reconèixer el terreny sobre el que 45 d’ells es diputaran el trofeu en diferents categories. En l’edició del 2022, el Rally Pujada a les Revoltes d’Ibi va tindre un retorn econòmic per a la localitat i el seu entorn xifrat en 2M€. Xifra que podria augmentar amb la inclusió en el calendari europeu que podria arribar en 2024. Ara bé, una part important d’eixa decisió depén del comportament del públic i la seguretat que facilite eixe comportament al desenvolupament de la prova.

La Pujada a les Revoltes és la segona prova del calendari nacional i la tercera de l’autonòmic, i podrà ser seguida en streaming de la Real Federació Espanyola d’Automobilisme.