Home Destacats Ibi aprova un pressupost de 23,6 milions d’euros per a 2020 amb...

Ibi aprova un pressupost de 23,6 milions d’euros per a 2020 amb vora 6,2 milions per a inversions

0
SHARE

L’equip de govern d’Ibi ha aprovat el pressupost municipal per al 2020, sense necessitat d’esperar la decisió de la resta de partits degut a la seua majoria absoluta al plenari. El document suma 23,6 milions d’euros amb 6,2 destinats per a inversions. Entre elles destaquen la reforma de la Plaça de l’Església i l’execució de la primera fase del polígon NPI-5.

El fet de que 2019 haja sigut un any electoral als ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha provocat que bona part del pressupost de cadascuna de les àrees municipals estiga esgotat abans d’acabar l’any. De sobra és coneguda la tendència dels consistoris a escometre obres de millora cada vegada que s’apropen eleccions, i enguany no ha sigut diferent a cap localitat de l’interior alacantí. Però aquest fet també influeix en que els respectius equips de govern s’afanyen per a enllestir un projecte de pressupostos. Aprovant-lo quant abans serà més fàcil funcionar cara al 2020.

Algunes localitats de la muntanya alacantina, com Muro, ja han aprovat aquest document, el més important per al Consistori. I ara és Ibi la població que també ha donat llum verda a un document per al qual, i a diferència de l’any passat, no ha tingut que negociar amb l’oposició. La majoria absoluta del PP que comanda Rafa Serralta a la vila joguetera ha sigut suficient per a aprovar els comptes per al proper exercici. Un document que suma més de 23,6 milions amb els que operarà la localitat durant els propers 12 mesos, i que ha comptat també amb el suport de Ciutadans.

La resta de formacions amb representació a Ibi -PSPV i Som Ibi- han votat el contra d’un document que destina prop de 6,2 milions a inversions a la població. Entre elles, dos de les més esperades en matèria industrial i d’urbanisme. La primera fa referència a la construcció del nou polígon NPI-5 i està dotada amb 767.000 euros. La segona té a veure amb l’esperada reforma de la Plaça de l’Església, que finalment s’escometrà amb 750.000 euros dels comptes iberuts i sense ajudes d’Europa. També s’ha augmentat la partida destinada a Serveis Socials en més de 70.000 euros. Amb ells es pretén atendre les situacions d’emergència que pateixen veïns de la vila joguetera en aquest àmbit.

El total del pressupost suposa quasi 400.000 euros més que l’anterior, tot i que les inversions es veuen davallades respecte a 2018 degut a que enguany no s’inclouen inversions en el Molí de Paper, com sí va ocórrer el darrer exercici.