Home Muro Acaba el taller formatiu mediambiental amb dos línies d’actuació teòric-pràctiques a Muro

Acaba el taller formatiu mediambiental amb dos línies d’actuació teòric-pràctiques a Muro

0
SHARE

Al llarg de bona part de l’any 2019 la vila de Muro ha dut a terme diverses iniciatives formatives que busquen tant formar com oferir un temps d’ocupació al desocupats de la localitat. Són els coneguts com a tallers d’ocupació, que en el cas d’enguany han tingut una elevada càrrega mediambiental a la població. La segon d’aquestes iniciatives s’ha clausurat aquesta mateixa setmana a la localitat del Comtat.

Més d’una desena de persones han tingut l’oportunitat d’adquirir nous coneixements amb els que millorar la seua capacitat d’inserció laboral a Muro. A més, han dut a terme accions que milloren l’àmbit mediambiental al terme municipal murer. Una d’elles ha permès dur a terme treballs per a evitar la proliferació d’incendis forestals a la zona de la Querola. Ací s’ha desbrossat el sotabosc, s’han delimitat els antics bancals i s’ha millorat l’accessibilitat al paratge.

Altra de les accions que han dut a terme els alumnes del taller d’ocupació i que han redundat positivament en Muro té a veure amb el aprofitament de residus. Concretament dels residus orgànics, gràcies a la instal·lació d’una compostera comunitària que ha permès crear compost de qualitat per als horts solidaris murers. En ella també s’han abocat els residus vegetals de canyís eliminat del riu Agres.