Home Destacats La Guàrdia Civil desmantella una organització internacional de drogues que operava des...

La Guàrdia Civil desmantella una organització internacional de drogues que operava des d’Alacant

0
SHARE
Quaranta-cinc quilograms de drogues requisats dels domicilis dels arrestats.
Quaranta-cinc quilograms de drogues requisats dels domicilis dels arrestats.
La Guàrdia Civil d’Alacant, dins del marc de l’Operació Rechep i en coordinació amb la HSI (Investigacions de Seguretat Nacional) de la ciutat nord-americana de Búfalo, ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de substàncies estupefaents.

La substància prohibida era enviada des d’Espanya, via postal, a altres països, mitjançant una venda en línia a una web amb el domini URL allotjat a Alemanya. Els enviaments tenien com a destí principal els Estats Units d’Amèrica. Amb diferents graus de participació, dos homes i una dona, tots de nacionalitat txeca, han sigut detinguts pels delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i usurpació d’estat civil.

Dos dels ara detinguts oferien diverses substàncies químiques, com són Alpha-PHP, una modificació de Alpha-PVP, més coneguda com ‘droga zombi’, tenint una potenciació als seus efectes, 4-CMC, 4-CEC, 3-FPM i ETHYL-HEXEDRONE, considerades drogues de disseny a molts països, inclosos Espanya i els Estats Units.

L’estratègia de la policia

Les investigacions van llançar que els caps de l’organització estaven assentats en zones residencials d’alt nivell econòmic ubicades a Sant Joan Platja (Alacant) i a Muchavista (El Campello). Aquestes persones freqüentaven oficines postals de localitats properes com Alacant, El Campello, Sant Joan d’Alacant, Elx, Mutxamel i Benidorm. En aquestes oficines, feien multitud d’enviaments postals, arribant als 300 mensuals, amb principal destinació als Estats Units d’Amèrica, però també a Alemanya, Suïssa, Austràlia, Regne Unit i fins i tot a Espanya.

Amb l’objectiu de despistar l’acció policial i mantenir l’anonimat els delinqüents utilitzaven noms ficticis i adreces aleatòries com a remitents. No obstant això, l’empleament de vehicles d’alta gamma per al seu desplaçament i la recent adquisició d’un xalet de luxe a la Platja de Muchavista no concordaven amb la vida laboral reconeguda, sent una pista clau per a la investigació.

Entre els tres domicilis registrats a Sant Joan Platja (Alacant) i Muchavista (El Campello), han resultat intervinguts 45 quilograms de diverses substàncies, totes elles van resultar positives en metamfetamines, així com un total de 84.084 euros i 1.000 dòlars americans, tots dos en metàl·lic i en bitllets de diversos valors, així com material informàtic emprat per a la venda i distribució.

Amb aquestes detencions, s’ha donat per desmantellada una organització criminal de la qual és tenia constància des de l’any 2017 i és presumptament responsable de la posada al mercat de grans quantitats de cinc substàncies diferents, totes elles nocives per a la salut i s’ha desmantellat el laboratori on es processava i preparaven les drogues per a la seua posterior venda.