Home Destacats Ibi concentrarà els actes festers en dos dies si la pluja obliga...

Ibi concentrarà els actes festers en dos dies si la pluja obliga a cancel·lar l’Olleta i l’Entrada

0
SHARE

Durant aquesta setmana, tot Ibi està mirant al cel per a conèixer si la meteorologia permetrà la celebració de les Festes de Moros i Cristians. Totes les previsions parlen de que la pluja farà acte de presència de forma quasi torrencial a partir, especialment, de la matinada entre dimecres i dijous. No obstant, no serà fins dissabte quan la intensitat de les precipitacions minve respecte a jornades anteriors, quan està activada l’alerta taronja a tot l’interior alacantí. Tot segons els mapes de previsió als que ha tingut accés tvA, i que preveuen quantitats de pluja de més de 50 l/m2 diaris a Ibi entre dimecres i divendres.

Amb aquesta tessitura, tots els agents implicats en l’organització dels festejos iberuts, que comencen aquest dijous per la nit i tenen en el divendres el dia gran de l’Entrada, han pres una decisió. Es va arribar a parla inclús d’una possible modificació de les dates a la propera setmana, però les reserves de càterings, carrosses, bandes de música i un llarg etcètera ja estaven concretades, tant per comparses com pels propis càrrecs de la Festa d’enguany.

El mateix ocorre amb els festius locals, ubicats en divendres 13 i dilluns 16 de setembre. Eixos dies no són laborals a Ibi, pel que les empreses ja havien donat vacances als seus treballadors, molts dels quals tenen inclús viatges reservats durant les Festes.

Amb tots aquests condicionants, s’ha decidit que les Festes no es traslladaran a la propera setmana. Per contra, si finalment la pluja impedeix la celebració d’actes com l’Olleta o l’Entrada, aquests es concentraran durant les jornades del cap de setmana, quan les previsions parlen de menors precipitacions.

Tot això es decidirà, si finalment es produeixen les anunciades precipitacions -cosa que compta amb un 80% de probabilitat segons AEMET-, en una reunió que tindrà lloc dijous 12 a les 13 hores a la localitat.