Inici Alcoià Qualitat: el paràmetre conductor de la fira Home Textiles Premium inaugurada per...

Qualitat: el paràmetre conductor de la fira Home Textiles Premium inaugurada per Climent a Madrid

246
0
COMPARTIR

Aquest dimecres 11 de setembre obri portes la fira Home Textiles Premium, hereu de l’antiga TextilHogar. L’esdeveniment congrega a vora 20 empreses de l’Alcoià i El Comtat del total de 69 que exposen en un certamen que serà visitat per potencials compradors de 35 països de tot el món. Tot en una fira que ha augmentat els seus estàndards de qualitat per a diferenciar-se en un mercat globalitzat que pretén abastir hotels, restaurants, residències i establiments hostalers amb els seus dissenys.

El sector tèxtil és, històricament, un dels més importants que han centrat l’evolució econòmica de bona part de les poblacions de l’Alcoià i El Comtat. Un sector que ha patit de valent els avatars d’una dècada de crisi econòmica en la que s’ha vist abocat a evolucionar o morir. Fa 5 anys, i amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, l’extinta fira TextilHogar fou refundada com a Home Textiles Premium. Un esdeveniment que ja s’ha convertit en un dels grans aparadors de la producció del tèxtil-llar per a les empreses de la muntanya alacantina.

Aquest dimecres s’ha encetat oficialment una nova edició del certamen, que congrega a un total de 69 empreses tèxtils. D’elles, unes 40 són valencianes, i 16 alacantines, amb majoria per a les que provenen de l’Alcoià i El Comtat. Totes elles acudeixen a la Caixa Màgica de Madrid per a mostrar les principals novetats cara a la nova temporada, i ho fan en torn a un paràmetre bàsica: la qualitat, que condueix tota l’oferta de la fira. Compradors de 35 països es congreguen en un esdeveniment que ha inaugurat el Conseller d’Economia Sostenible Rafa Climent.

La participació d’empreses s’ha vist minvada des de l’edició passa de la fira Home Textiles Premium, en part degut a l’augment dels estàndards de qualitat. Es tracta del factor diferencial en el que vol suportar-se l’evolució de les vendes per a un sector que ha reflotat a base de modernitzar la seua producció i millorar el seu disseny.

La fira està activa fins el proper divendres 13, jornades en les quals les empreses de l’interior alacantí tractaran d’abastir amb els seus productes de qualitat als sectors residencial, hoteler, d’oficines o d’hostaleria. El certamen també té una elevada càrrega de tendències en quant al disseny i les textures del tèxtil cara al futur.