Home Cultura Ibi divulga el seu Arxiu del Confinament en un encontre d’arxivers a...

Ibi divulga el seu Arxiu del Confinament en un encontre d’arxivers a nivell autonòmic

833
0
SHARE

Aquest dimarts 9 de juny, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, han tingut lloc els IX Trobades d’Arxius organitzat per l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians (AAV). Les edicions anteriors s’han estat realitzant en cadascuna de les províncies de la Comunitat, agrupant arxiveres i arxivers en una jornada de treball, reflexió i convivència. Aquest any, donades les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid19, la Junta directiva de l’AAV, decidia fer els esforços necessaris d’adaptació a les noves circumstàncies i seguir oferint la programació prevista per al 2020, però en format online.

D’aquesta manera, sota el títol ‘Arxius i ciutadania. Experiències d’arxius de l’confinament’, Ibi ha participat de la mà de l’arxivera municipal, Mª José Martínez, exposant la campanya #memòriesdelconfinamient. En aquesta trobada es s’han donat a conèixer les campanyes que s’estan duent a terme per un gran nombre d’arxius per a aportar experiències personals durant el confinament i les diferents fases de la desescalada, comptant amb testimonis de primera mà que formaran part dels Arxius de l’Confinament, crònica del viscut en aquest moment històric i memòria per a les generacions futures.

La jornada ha acabat amb una taula rodona composada pels arxivers dels arxius municipals de Manises, Vicent Masó; de l’Alcora, Helena Pitarch i d’Ibi, María José Martínez, que, moderats per Javier Saura, de l’Arxiu de Diputació Provincial de Castelló. En ella han analitzat aquestes campanyes de participació en què la ciutadania es converteix en protagonista activa de la memòria col·lectiva, deixant evidència el moment present, que en els Arxius s’integraran com a fons documentals participatius i socials.

Donada la facilitat d’accés que proporciona el format en línia, el nombre d’inscrits a aquests encontres ha superat sobradament al d’altres convocatòries; a més, per primera vegada, hi havia inscrits de diferents parts de l’Estat espanyol i d’alguns països llatí americans.