Inici Educació Ibi dona la benvinguda als xiquets i xiquetes sahrauís que passen l’estiu...

Ibi dona la benvinguda als xiquets i xiquetes sahrauís que passen l’estiu a la comarca

512
0
COMPARTIR

L’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i representants dels diferents partits polítics que conformen la Corporació Municipal han donat la benvinguda al grup de 23 xiquets i xiquetes sahrauís que passaran l’estiu amb famílies d’acollida de la comarca i província en els municipis d’Ibi, Tibi, Alcoi, Sant Vicent, Alacant i Penàguila, entre d’altres.

L’Associació Dajla, amb seu central a Sant Vicent, és l’entitat que organitza les acollides de xiquets i xiquetes sahrauís a diferents localitats de la província. Els menuts, que tenen edats compreses entre els 10 i els 13 anys, procedeixen de diversos campaments del Sàhara i han viatjat a Espanya per passar els mesos de juliol i agost.

En l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Plens del consistori, han estat presents les famílies, el delegat sahrauí a Alacant, Lehbib Alisalem, i el president de Dajla, Juan Rodríguez, i representants de diferents grups polítics municipals.

En el cas d’Ibi, sis xiquets i xiquetes han estat acollits per famílies locals. Molts d’ells repeteixen l’experiència any rere any, una vivència molt positiva per a ells per les limitacions, conflictes i la difícil situació que viuen al seu país.

L’alcalde i la regidora de Serveis Socials, M.ª José Ferrer, han obsequiat als joves amb joguines a manera de benvinguda i també ha realitzat una crida a la ciutadania per animar els iberuts a participar en les acollides i col·laborar en aquest projecte solidari.