Home Alcoià El consistori alcoia encarrega als serveis jurídics que l´ajuntament es persone es...

El consistori alcoia encarrega als serveis jurídics que l´ajuntament es persone es persone en el cas «ERIAL»

1035
0
SHARE

L’alcalde d´Alcoi, Toni Fránces, ha encarregat als serveis jurídics que es personen en la causa oberta contra l’expresident, Eduardo Zaplana, al voltant del conegut com el cas «Erial». Cal recordar que la urbanització projectada a les faldes de la Serra de Mariola, en la zona coneguda com Serelles, en un primer moment, pretenia construir 1500 habitatges, un projecte que la Conselleria de Medi Ambient va reduir a 500 habitatges. Després d’aprovar l’operació urbanística adjudicada a l’empresa Luxender i, amb la fallida econòmica de l’empresa, la urbanització es va quedar a mitges, amb centenars de cases a mig construir , diferents serveis sense acabar i molts veïns afectats per una situació que ells no havien provocat.

A més a més, l’Ajuntament ha hagut de fer front a una sanció de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, per valor de 600.000 euros i també ha hagut d’assumir la finalització de la urbanització amb el cost econòmic que això ha suposat. Un cost que ha repercutit en les arques municipals i, per tant, en les butxaques de tots els alcoians.

Francés apunta que «Les informacions que hem conegut al voltant de la causa oberta contra Zaplana són molt preocupants, ja que presumptament apunten que la urbanització de Serelles a Alcoi, realitzada per l’empresa Luxender, i aprovada per l’anterior govern del Partit Popular, no només va ser una fallida econòmica sinó que va formar part d’una xarxa de corrupció política. Anem a personar-se en la causa, ja que els alcoians ens mereixem saber què va passar amb aquesta operació urbanística i esbrinar de primera mà tot el que es va fer i qui van ser tots aquells que d’una manera o altra que van participar d’aquesta trama».

D’altra banda, l’alcalde afegeix: «Volem veure, ara que sembla que s’han localitzat diners ocults i s’han decomissat béns, si també podem exigir danys i perjudicis perquè, en la mesura de les possibilitats, Alcoi recupere els diners que ens ha costat aquesta desastrosa gestió urbanística del Partit Popular».

Cal indicar que a les últimes informacions aparegudes, «Luxender» estaria presumptament involucrada amb una xarxa d’empreses en l’estranger per desviar fons, un entramat financer, presumptament dissenyar per Eduardo Zaplana, per cobrar