Home Destacats Ibi enceta el seu paper com a punt de vacunació massiva per...

Ibi enceta el seu paper com a punt de vacunació massiva per a la Foia de Castalla el proper 24 de maig

720
0
SHARE

La Conselleria de Sanitat Universal va ampliar la passada setmana el nombre de poblacions on es desenvoluparà la vacunació massiva de la població. En un primer terme, quan la vacuna era administrada únicament als sectors poblacionals de major risc respecte al coronavirus i al personal essencial, els centres de salut de bona part de les poblacions duien a terme eixa tasca. Ara, la vacunació per zones fa que al Departament de Salut d’Alcoi es concentre el procés al Complex Esportiu Eduardo Latorre. Però, properament i a petició del propi Departament de Salut d’Alcoi, la vacunació massiva tindrà més ubicacions on executar-se a l’interior alacantí.

En concret, la vila d’Ibi assolirà un nou paper com a punt de vacunació massiva per a la sub comarca de la Foia de Castalla a partir del proper dilluns 24 de maig. Serà a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal Rubén Plaza iberut, una infraestructura que compta amb espai suficient per a garantir la distància de seguretat contra el virus. Serà concretament el pavelló 2 de la infraestructura esportiva iberuda. La seua localització i comunicacions també permeten facilitats logístiques per a accelerar el procés a les localitats d’Ibi, Castalla i Onil.

La vacunació s’organitzarà de forma que l’accés es duga a terme pel Carrer Jaén i amb vies d’entrada i eixida separades. Les persones amb mobilitat reduïda tindran reservades places d’aparcament a la porta del poliesportiu, que també comptarà amb zona de descans per als minuts següents a la inoculació i un àrea destinada a possibles emergències.

La previsió de Sanitat Universal és vacunar de dilluns a divendres durant els propers 3 mesos a les instal·lacions esportives d’Ibi. No obstant, el calendari pot variar en funció de la disponibilitat de vacunes que facen arribar les farmacèutiques. Un procés que podria veure’s alleugerat si triomfa la proposta nord-americana d’alliberar les patents dels antivirals contra el coronavirus mentre la pandèmia estiga en actiu.