Home Destacats Ibi enceta obres de millora en 11 zones industrials per un valor...

Ibi enceta obres de millora en 11 zones industrials per un valor d’1,5 milions d’€, la major quantitat de tota la província

1071
0
SHARE

Com ja es va anunciar el passat mes de març, l’IVACE ha concedit a Ibi 11 partides econòmiques per als seus polígons industrials, relatives a les 11 sol·licituds que es van realitzar, amb un total de 1,5 milions d’euros rebuts. L’objectiu és el de continuar amb la millora i la modernització de les seves àrees industrials. Es tracta de la localitat més beneficiada de la província d’Alacant amb aquestes ajudes, les quals ascendeixen a un total de 32,2 milions d’euros en 2021 a repartir entre 162 municipis.

Les partides rebudes pertanyen a les següents zones industrials de la localitat: Polígon Industrial Casa Pau, Derramador, Alfaç I, Alfaç II, Alfaç III Oest, Alfaç III Est, Retiro Casa Nova, Moltó-Injusta, Pery-Climent, Rambles-Cementeri i Parc Tecnològic Ibi Ciutat del Joguet. Les actuacions consistiran en la millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica o energies renovables; serveis contra incendis, implantació de ecoparc o de sistemes de gestió de residus, especialment, els perillosos; millora de les zones verdes i implantació de les mateixes i sobre el viari de recorreguts biosaludables, vigilància a través de càmeres connectada a la Policia Local; carril bici; i millora de l’eina web amb informació dels polígons industrials.

Així mateix, s’habilitaran nous aparcaments, millores en els vials i voreres més àmplies, la senyalització de carrers, la senyalització horitzontal i vertical de trànsit, la millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, la millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable i l’augment de cabdal i pressió. El projecte s’executa en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora de l’entorn.

Rafael Serralta, Alcalde d’Ibi i Regidor d’Indústria, ha declarat que “millorant els nostres polígons industrials millorem la qualitat de les empreses instal·lades a Ibi, millorem el servei que cadascuna d’elles presta i fem que les seves qualitats siguen més i majors. Ibi és una localitat industrial que es caracteritza per la seva diversificació i no podem més que seguir oferint-los, a manera d’infraestructura, l’espai i el lloc que es mereixen”.

Santi Cózar, tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament d’Ibi, sosté que “sense un bon servei als polígons industrials les empreses podrien perdre part de la valor que les caracteritza, pel que hem bolcat nostres esforços en que arribin els recursos necessaris perquè estiguin totalment condicionats. Per això, vull destacar el bon fer, tant de el departament d’Urbanisme com de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ibi, a l’hora de sol·licitar aquestes importants subvencions de l’Ivace, en els seus tres convocatòries, i de rebre-les pràcticament en la seva totalitat, rebent la major quantitat assignada a cadascuna d’elles, així com la major puntuació possible. Ja que als 1,5 milions d’euros d’aquest 2021, se sumen els 3 milions d’euros de 2017 i els més de 1 milió d’euros en 2019. Pel que podem dir que Ibi ha rebut, en 4 anys, gairebé 6 milions d’euros per a la modernidación i millora dels seus polígons industrials”.