Inici Ibi Ibi es bolca en el record de les víctimes de Mirafé 50...

Ibi es bolca en el record de les víctimes de Mirafé 50 anys després de la tragèdia

1817
0
COMPARTIR

Ni las inclemències meteorològiques han pogut aturar el record de les 33 persones que van perdre la vida a l’any 1968 en la fàbrica auxiliar de joguet Mirafé de la vila d’Ibi. Tot i haver de canviar d’ubicació des del monument a les víctimes del passeig iberut del Geladors fins d l’esglesia de la Trandsfiguració del Senyor, han sigut centenars els veïns de la localitat que han participat dels actes d’homenatge.

La missa en record de les víctimes de l’explosió, relacionada amb els elements pirotècnics que manipulaven en la factoria fa mig segle, ha congregat a una nodrida representació de la societat iberuda. Junt als familiars i amics de les víctimes, moltes d’elles vingudes de terres andaluses i manxegues, els representants municipals han mostrat el seu respecte als que van perdre la vida en aquell tràgic succés que va canviar per a sempre la concepció del treball a la vila joguetera.

Els actes d’homenatge a les 33 víctimes de Mirafé s’han completat amb un concert de piano i violí amb peces especialment elegides per a commemorar la tragèdia, interpretades per l’iberut Quico Miró i Jesús María Gómez.

Amb aquests actes per a honrar la memòria de les víctimes, Ibi incideix en el seu record, plasmat per sempre en el monument inaugurat l’any passat i que alberga els nomes de les 33 víctimes de l’explosió a la fàbrica Mirafé.