Home Destacats Ibi estableix un protocol per a minimitzar el risc de contagi per...

Ibi estableix un protocol per a minimitzar el risc de contagi per coronavirus cara a l’inici de curs

0
SHARE

La Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament d’Ibi, en col·laboració amb la d’Educació, han elaborat un protocol d’actuació anti Covid19 per dur a terme en els centres escolars de la localitat, amb l’entrada dels alumnes i les alumnes el proper dilluns 7 de setembre. Es reforça el servei de neteja en tots els centres educatius d’Ibi amb la incorporació d’una treballadora per centre en horari de 8:00 ha 15:00h, al que es suma la tasca de neteja que es realitzava anteriorment i que se seguirà realitzant en horari de vesprada.

L’expansió de la pandèmia de la Covid19 ha comportat la necessitat de prendre mesures de prevenció i detecció que han obligat a un replantejament de l’organització de múltiples actuacions per poder reprendre-les de manera segura. La recuperació de l’activitat en els centres educatius s’ha d’adaptar també a aquestes mesures.

El Consistori iberut estableix que l’empresa contractada per oferir el servei de neteja viària, Urbaser, realitze tractaments amb productes desinfectants a la via pública tots els matins, en tots els accessos a centres escolars i instituts. Pel que fa a el desplaçament al centre des del domicili, tot i que el bus urbà es posarà en funcionament el proper 7 de setembre, es promou principalment el transport actiu, com el desplaçament a peu o amb bicicleta, amb la finalitat de limitar el contacte entre persones.

A aquests protocols d’actuació llançats des de l’Ajuntament s’uneixen les mesures que des de Generalitat Valenciana marquen perquè els ajuntaments les duguin a terme, per tal de prevenir l’expansió de la malaltia en els centres escolars. Unes mesures que estan enfocades, fonamentalment, a mantenir la neteja, desinfecció i ventilació adequada a les instal·lacions. El que es pretén, en la mesura del possible, és fer compatible la prestació del servei públic educatiu de modalitat presencial amb la identificació dels riscos d’exposició a virus en les activitats que es desenvolupen en els centres, i amb les mesures preventives i organitzatives per al seu control.

Miriam Laurí, Tinent d’Alcalde de Serveis Públics de l’Ajuntament d’Ibi, ressalta que “la implicació en aquest sentit de tots els departaments de l’Ajuntament està sent màxima, especialment des de Serveis Públics i Educació. La fi és garantir el bon desenvolupament de l’activitat educativa presencial als centres mitjançant una sèrie de mesures preventives, organitzatives i de control, que puguem aplicar directament des del Consistori”.