Inici Alcoià Ibi insta al seu empresariat a elaborar plans d’igualtat que augmenten l’estàndard...

Ibi insta al seu empresariat a elaborar plans d’igualtat que augmenten l’estàndard de qualitat

249
0
COMPARTIR

Ibi vol que el seu teixit empresarial tinga la màxima qualitat, entre altres factors amb la implementació de plans d’igualtat. L’Ajuntament ha instat a les mercantils a informar-se de les ajudes estatals a tal efecte, al temps que ha desmentit que la sentència que obliga a reparcel·lar una zona en la que es pretenia ubicar indústria a l’Av. de la Província afecte a la creació de sòl industrial, ja que l’aposta municipal passa per ampliar el polígon de l’Alamí.

La desigualtat de gènere és un dels principals lastres heretats al llarg de la Història del món occidental, tradicionalment comandat en tots els seus indrets per homes. Fins fa escassament dos segles, el rol de la dona ha estat sempre allunyat de la feina i centrat en els cuidats domèstics, però la lluita per la igualtat efectiva de gènere està hui en dia més en boga que mai. Un fet que ha provocat un gran impuls cap a aquelles polítiques que faciliten les mateixes oportunitats laborals per a qualsevol persona, independentment del seu gènere.

A més, la igualtat entre homes i dones, a nivell empresarial, suposa un al·licient per a l’empresa que fa d’aquesta lluita la seua realitat. Els concursos públics i la pròpia llei bonifiquen a aquelles empreses que fan de la igualtat una part important de la seua responsabilitat corporativa. Per això, l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi ha llançat una campanya per a aconseguir que el seu empresariat duga a terme plans d’igualtat a les centenars d’empreses que alberga la localitat. Plans que compten inclús amb ajudes per part del Ministeri de Sanitat a l’hora d’analitzar l’estat de la igualtat a cada empresa, de realitzar el propi pla o d’aplicar les primeres mesures que establisca. Amb ells, es fidelitza als treballadors, als que se li trasllada millor la filosofia d’empresa i s’augmenta la qualitat de l’estàndard empresarial iberut.

A banda d’això, una sentència judicial ha establert la modificació que haurà d’executar l’Ajuntament iberut respecte a una de les zones on es pretenia instal·lar indústria. Es troba a l’Avinguda de la Província, camí dels principals polígons de la població, i el dictamen judicial estableix que cap reparcel·lar la divisió actual. Els terrenys van ser adquirits i urbanitzats per particulars amb una parcel·lació incorrecta, tot i que des del Consistori tracten de revertir eixa situació acordant amb els veïns la modificació dels terrenys, dedicats a ús industrial i terciari. La principal aposta pel sòl industrial a la vila joguetera es troba en l’ampliació del polígon l’Alfaç, on es pretenen crear un milió de m2 més de terreny habilitat per a ubicar indústria.

I tot envoltat d’una nova edició dels esmorzars empresarials que periòdicament convoca la Regidoria d’Indústria per a recaptar el sentir del teixit empresarial i donar solucions als entrebancs que troben en el seu dia a dia.