Inici Alcoi Alcoi rep 3,1 milions per a contractar a 200 joves en totes...

Alcoi rep 3,1 milions per a contractar a 200 joves en totes les àrees municipals durant un any

287
0
COMPARTIR

La ciutat d’Alcoi és la que més inversió rebrà enguany dins del Pla Avalem Joves de la Generalitat, que facilita la contractació d’aturats menors de 30 anys. 3,1 milions rebrà la capital de l’Alcoià, la tercera que més a tot el País Valencià, fons que permetran destinar a 200 joves a tots els departaments municipals per a prestar un millor servei al ciutadà al temps que els joves adquireixen noves aptituds.

L’atur és, a totes les enquestes que es realitzen, la principal preocupació de la societat espanyola. La ciutadania és conscient de que, sense treball, l’actual sistema de benestar es desmunta, afavorit per les polítiques que es duen a terme des de les altes esferes polítiques i econòmiques. Per això, l’aposta per la creació d’ocupació provoca el llançament d’iniciatives orientades a oferir oportunitats laborals a aquelles persones que més problemes tenen per a trobar-ne: els joves. Aquest col·lectiu registra índex d’atur de més del 50% en moltes zones.

És la principal motivació per la que des de la Generalitat ja s’han llançat al llarg de la present legislatura vàries edicions del Pla Avalem Joves. En l’edició d’enguany està dotat amb 100 milions d’euros per a possibilitat la contractació d’aturats menors de 30 anys durant un període d’un any a les seues localitats. A les comarques interiors d’Alacant, la ciutat d’Alcoi és la tercera que més quantitat rebrà enguany amb 3,1 milions, un 30% més que l’any passat. La capital de l’Alcoià es situa així com la que més ajudes per habitant rep a tot el País Valencià en aquesta edició.

La subvenció per a Alcoi del Pla Avalem Joves permetrà contractar, previsiblement en juliol, a 200 aturats menors de 30 anys, que hauran d’estar inclosos en el Pla de Garantia Juvenil del Servef. Aniran destinats a tots els departaments municipals, on es formaran amb contracte i salari durant un any, després del qual estaran més capacitats per a accedir a qualsevol lloc de treball. L’objectiu de la seua contractació és millorar l’acció municipal per a respondre a les demandes de la ciutadania, cosa que enguany encara estan fent els 150 joves contractats en l’anterior edició del pla. Per als joves suposa una oportunitat que els obri nous horitzons en el panorama laboral.

En xifres absolutes, Alcoi és la 3ª ciutat que més fons rep amb Avalem Joves, tot i que en inversió per habitant encapçala la llista de la inversió de Generalitat en aquest sentit a tota la regió.