Home Destacats Ibi invertirà prop d’1,6 milions en reformar la Plaça de l’Església durant...

Ibi invertirà prop d’1,6 milions en reformar la Plaça de l’Església durant els anys 2020 i 2021

872
0
SHARE

El plenari d’Ibi ha aprovat adaptar el pagament dels treballs per al projecte de reforma de la Plaça de l’Església. Vora 1,6 milions és el cost d’uns treballs que seran executats entre 2020 i 2021, anys en els que es repartirà el pressupost a raó de 750.000 i 808.000 euros cadascun. El projecte es desenvoluparà exclusivament amb fons municipals.

Una de les principals apostes de l’Ajuntament d’Ibi a l’hora de reformar el seu casc antic passa per un dels seus enclavaments centrals. És la Plaça de l’Església, un dels eixos tant del patrimoni com de la Festa al centre històric iberut. En ella es duen a terme la major part dels principals actes de les festes grans de la localitat, com són tant els Moros i Cristians com les Festes d’Hivern. Des de fa anys es ve treballant en aquesta reforma, que podria marcar el camí a les futures intervencions al centre històric de la vila. El projecte es fonamenta en un concurs d’idees al que van concórrer en el seu moment experts en la matèria.

La primera reforma prevista al pla per al Centre ha passat pel darrer plenari ordinari de la localitat, però no el projecte com a tal -que ja està aprovat-, sinó la calendarització dels treballs a desenvolupar. Està prevista una inversió de vora 1,6 milions d’euros per a executar les obres, però la Llei de Restricció de la Despesa impedeix invertir-ho tot de colp. Per contra, el plenari ha aprovat dividir les inversions en els anys 2020, quan s’invertiran 750.000 euros, i 2021, quan seran 808.000 euros.

La proposta ha eixit endavant amb tots els vots favorables a excepció de l’abstenció de Som Ibi. De fet, totes les formacions amb representativitat al plenari iberut portaven aquest projecte als seus programes electorals. Tant Som Ibi com el PSPV han lamentat que no els ha arribat la informació demanada al Consistori respecte al projecte, que inclou millores en accessibilitat, la creació d’un aparcament soterrani o canvis en la distribució del trànsit. El projecte s’ha quedat finalment sense finançament comunitari, pel que haurà de ser el propi Consistori iberut el que el finance íntegrament.

Les obres tenen un termini d’execució de 12 mesos i començaran enguany. Un fet que podria deixar a les Festes d’Hivern sense la seua localització, per exemple, per als Enfarinats. L’Ajuntament treballa en buscar ubicacions alternatives.