Home Destacats Ibi activa el protocol per a evitar riscos de contagi per coronavirus...

Ibi activa el protocol per a evitar riscos de contagi per coronavirus durant Tots Sants al cementeri

544
0
SHARE

Davant la proximitat de l’1 de novembre, dia de aglomeracions i congregacions de persones que visiten el Cementeri pel dia de Tots Sants, l’Ajuntament d’Ibi està aplicant, des del dissabte 24 de novembre, el protocol sanitari que s’estableix en concordança amb les indicacions que arriben de el Departament de Salut Pública d’Alcoi. Un protocol que estableix les mesures a tenir en compte perquè la celebració es faça dins de la normativa permesa a hores d’ara i amb la major seguretat per als veïns i veïnes d’Ibi.

Fins eixe dia caldrà complir les següents normes: L’horari d’obertura extraordinària de l’recinte serà durant el dissabte, 31 d’octubre i el diumenge, 1 de novembre, de 8:00 h a 19:00 h. Es permetrà un aforament màxim de 250 persones. S’habiliten accessos diferenciats per a l’entrada (per porta lateral) i sortida (per porta principal). És obligatori de l’ús de mascareta ide guants -en el control d’accés hi haurà guants disponibles per a aquelles persones que no els porten-. Caldrà desinfectar-se les mans abans i després de l’ús d’elements comuns com escombres, escales, regadores i fonts. L’Ajuntament habilitació gels hidroalcohòlics per tot el recinte. Els visitants hauran caminar pel seu costat dret per tal d’evitar creuar-se de front amb altres persones, així com mantenir la distància mínima interpersonal de 1,5 m.

A aquest efecte, s’ha elaborat cartelleria específica amb totes les normes establertes per a informació dels visitants i es reforça la seguretat per al bon compliment de totes elles. Els serveis de neteja realitzaran desinfeccions tant els dies prèvies com durant els dies de celebració de l’efemèride.

Com en anys anteriors, hi haurà servei d’autobús gratuït el diumenge 1 de novembre, de 8:00 ha 19:00 h, que anirà des de la Plaça de la Tartana fins al Cementeri i viceversa, i hi haurà disponible una ambulància el diumenge dia 1, a el mateix horari, per a la realització de trasllats especials de persones que no puguin desplaçar-se, per si mateixes, per qüestions de salut. Els interessats poden sol·licitar el servei al 607409898.

La missa que se celebra aquest mateix diumenge es realitzarà, per motius de seguretat, a la parròquia de la Transfiguració de el Senyor, a les 17:00 h.

Es demana a la ciutadania aplicar el màxim sentit comú i complir amb les mesures preventives establertes pel bé de tots i totes.