Home Alcoi La pandèmia canvia el paradigma educatiu a un Campus d’Alcoi de la...

La pandèmia canvia el paradigma educatiu a un Campus d’Alcoi de la UPV que es blinda contra la Covid19

383
0
SHARE

El curs acadèmic 2020/2021 ha quedat oficialment inaugurat al Campus d’Alcoi de la UPV aquest dilluns 26 d’octubre. És el curs de la transformació digital obligada per la Covid19 per a oferir als alumnes la possibilitat d’accedir als continguts i classes de les seues especialitats de forma telemàtica. Un fet que suposa un canvi de paradigma a les aules  universitàries en l’any en que l’ens ha batut el seu rècord de matriculació. Al campus alcoià també compta amb tots els protocols preparats per a aturar qualsevol imprevist amb el virus.

La crisi sanitària detonada per la pandèmia mundial de la Covid19 ha transformat totes les vessants de la vida habitual. Una situació que ha obligat a un sobre esforç als actors implicats en el món educatiu. Professors i personal dels centres educatius han dut a terme una titànica tasca durant les darreres dates de l’estiu per a habilitar les aules contra el virus. A nivells educatius superiors, com l’universitari, les mesures no solament consisteixen en la neteja i desinfecció de les instal·lacions, sinó també en importants inversions per a dur a terme la docència a distància.

Un dels ens que ha tingut que fer un major esforç en aquest sentit és el Campus d’Alcoi de la UPV. Des de març, està duent a terme una reconversió que s’ha vist accelerada per la crisi sanitària. El confinament va provocar que les classes fins final del curs passat han tingut lloc de forma telemàtica. Una realitat que s’ha mantingut activa cara al present curs, en el que des del campus identifiquen com un canvi de paradigma educatiu. No obstant, la prioritat formativa per al campus alcoià continua sent la formació presencial en un any amb rècord d’alumnes matriculats.

Aquest dilluns, el Campus d’Alcoi de la UPV ha dut a terme la inauguració oficial del curs acadèmic amb una conferència sobre noves tecnologies. Un curs en el que el principal ens educatiu de la muntanya educativa haurà de tindre una especial atenció al control del coronavirus a les seues instal·lacions. Ara bé, la UPV ja compta amb un protocol que ha fet palesa la seua validesa amb el macro contagi del Campus de Vera. Una situació per a la que el Campus d’Alcoi està preparat en cas de que es produira.

El propi campus alcoià de la UPV creat junt a l’Ajuntament d’Alcoi una Càtedra per a impulsar la transformació del teixit empresarial alcoià cap a la digitalització des de les seues aules.