Home Destacats Ibi: l’única població important de la muntanya per davall dels 50 casos/100.000...

Ibi: l’única població important de la muntanya per davall dels 50 casos/100.000 habitants de coronavirus que recomana l’OMS

685
0
SHARE

En tant sols mes i poc, Ibi ha passat de ser la localitat més afectada -percentualment- per la Covid19 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a ser una de les que abandera el control de la pandèmia a la zona. A mitjans de gener, la vila joguetera va arribar quasi als 5.000 casos/100.000 habitants d’incidència acumulada per coronavirus, multiplicant per 20 el límit de risc extrem de contagis i per 100 l’índex de control del virus que xifra l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Passat mes i mig des d’aquell moment i després de que l’Ajuntament demanara les mpaximes restriccions per a la població, els indicadors han tornat a la relativa normalitat. Tant és així que, a dia de hui, Ibi és l’única de les poblacions més importants de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que es troba en risc baix de contagi per coronavirus, amb una incidència acumulada de 38 casos/100.000 habitants. L’autoconfinament, el seguiment de les mesures de prevenció contra el virus i el sacrifici dels iberuts han possibilitat que al gener pareixia molt allunyada del dia a dia iberut.

Tot per a una localitat que té únicament 9 casos actius per Covid19 dels prop de 2.800 detectats en ella des de l’inici de la pandèmia. Més del 10% dels seus prop de 24.000 habitants ha passat ja el coronavirus. 51 d’ells no han pogut superar la malaltia a una població que abandera l’aproximació a la nova normalitat al Departament de Salut d’Alcoi. A ella s’afegeixen quasi la totalitat de les localitat menys habitades del Comtat, en les que ja no hi ha presència del virus a excepció de a Benilloba i Gaianes.