Home Ibi Ibi crida a fer bon ús dels contenidors de brossa al disseminat...

Ibi crida a fer bon ús dels contenidors de brossa al disseminat urbà per a evitar molèsties

323
0
SHARE

No son poques les ocasions en els que els punts de recollida de residus en el disseminat rural de cada població apareixen plens de residus. Moltes d’eixes deixalles ni tant sols tenen un lloc concret a aquestes instal·lacions, sinó que han de ser dipositades en llocs especials, com els ecoparcs. Un mal ús d’aquests contenidors pot generar focus d’infeccions, mals olors i molèsties als veïns de la zona.

Alguns d’aquests casos s’han produit a Ibi, on diferents ubicacions amb contenidors del terme municipal registraven grans acumulacions de residus. El seu estat degut al mal ús que part del veïnat fa d’ells els havia convertit quasi en abocadors descontrolats. Ara, l’Ajuntament d’Ibi ha procedit a encetar treballs de neteja setmanals per a mantenir-los retornar-los unes condicions normals.

Però, per a que els abocadors es mantinguen en les condicions actuals és necessari un comportament cívic per part dels veïns. Per això, des del Consistori iberut han demanat responsabilitat per a conservar aquestes ubicacions amb un mínim de salubritat. Les elevades temperatures de l’estiu poden empitjorar aquesta situació, tota vegada que es pot incrementar l’índex de molèsties pels mals olors i la mala imatge dels abocaments descontrolats.